10 Kasım 2010 Çarşamba

Bulunmaz bu dilekçe için Burhan Gün hakkında İFTİRA davası açacak!

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA

ŞİKÂYET EDEN: Av. BURHAN GÜN

Keçi Hatun Mah. Turgut Özal (eski Millet) Cad. İnan İş Hanı No: 11 Kat: 2 D: 202 Aksaray / Fatih, İstanbul

ŞİKÂYET EDİLEN: HİLMİ BULUNMAZ

ADRES: Ali Baba Türbe Sokak Onur Han No: 13/8 Çemberlitaş, İstanbul
TELEFON: 0212 513 47 32 Faks: 0212 513 47 33
E-POSTA: tiyatroyun@gmail.com

SUÇLAR:

1) Hakaret
2) Haberleşmenin Gizliliğini İhlâl
3) Kişisel Verilerin İzinsiz Kaydedilmesi
4) 5846 sayılı Yasaya Muhalefet

SUÇ TARİHİ: 14 Haziran 2010


AÇIKLAMALAR


1. HİLMİ BULUNMAZ adlı kişinin yöneticiliğini yaptığı http://tiyatroyun.blogspot.com adlı internet sitesinde 14 Haziran 2010 tarihinde yine HİLMİ BULUNMAZ tarafından, iznim olmadan aşağıda bulunan linkte bir dernek üyesi ve yöneticisi olmamdan kaynaklanan bir iç yazışma dezenformasyon yöntemi kullanılarak yayınlanmıştır. Ardından şikâyet edilen kişi olan HİLMİ BULUNMAZ, bu yazının içeriğinde benim adımın önüne ve üyesi olduğum "Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği"nin "LİNÇÇİ" sözcüğünü yazarak hakaret etmeye başlamıştır.


2. Ben de, kendisine 15 Haziran 2010 tarihinde bu yazıyı kaldırması için e-posta olarak bir ihtarname yolladım. Şikâyet edilen kişi, bu yazdığım yazıyı (edebi eser niteliğinde) da iznim olmadan o tarihten itibaren yayınlamaya başladı ve yayınlamaya devam ediyor.


3. Şikâyet edilen HİLMİ BULUNMAZ, bu kadarla da kalmayıp, İnternet'ten benim adımın olduğu verileri ve haberleri bulup, bunların önüne "LİNÇÇİ" sözcüğünü ekleyerek ve kendi sitesinde bu yazıları yayınlayarak bana hakaret etmeye devam etmektedir.


4. Ayrıca HİLMİ BULUNMAZ'ın bu haksız ve hukuksuz söz ve eylemleri TCK 132; "Haberleşmenin Gizliliğini İhlal" ve TCK 135 anlamında "Kişisel Verilerin Kaydedilmesi" suçlarının kapsamındadır. Bunların dikkate alınarak soruşturmanın başlatılması en büyük dileğimdir.


5. Yine HİLMİ BULUNMAZ adlı kişi, bu İnternet sitesinde Türk Tiyatro Dünyası'nın önemli yazar, yönetmen, oyuncu, akademisyen ve yazarlarına hakaretler edilmekte ve sitenin yayını hâlâ sürmektedir.


6. İnternet'ten arama motoruna ismimi yazanlar, bu sitenin Google'a bağlı bir blogspot olması nedeniyle öncelikli olarak bu siteyle karşılaşmakta ve hakkımızda yanlış bilgilenmektedirler.


7. Yine tiyatro dünyasında kendilerine HİLMİ BULUNMAZ tarafından hakaret edilen birçok kimse şikâyetçi olmaya ve dava açmaya hazırlanmaktadır.


8. HİLMİ BULUNMAZ'ın söz ve eylemleri herkesin sabrını taşırmıştır.


9. Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği (OYÇED) üyesi olan Bursa Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölüm Başkanı olan Sayın Prof. Dr. Nurhan Tekerek'e HİLMİ BULUNMAZ İnternet sitesinden hakaretler yağdırmaktadır. Prof. Dr. Nurhan Tekerek de benim avukat olmam dolayısıyla bu kişi hakkında ne yapabileceğimizle ilgili üyelere özel kapalı yazışma e-mail gurubumuzda bana bir yazı yazmıştır. Ben de bu yazıya cevaben kendisini hukuki anlamda bilgilendirdim. Ardından kısa bir süre sonra kim olduğunu bilmediğimiz bir kimse tarafından bu yazı HİLMİ BULUNMAZ'ın İnternet sitesinde (http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/oyun-yazarlar-ve-cevirmenleri-dernegi.html) iznim olmadan yayınlanmaya başladı.


10. HİLMİ BULUNMAZ, yazılarımı dezenformasyon yöntemi kullanarak değiştirmekte, kişilerin ve kurumların fotoğraflarını baş aşağı koymakta ve kendilerine hakaret dolu yazılar yazmaktadır.


11. Yine HİLMİ BULUNMAZ, kişilerin izni olmadan yazılarını yayınlamakta bu nedenle 5846 sayı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na da muhalefet etmektedir. Bu konuda da yazılarımla ilgili olarak şikâyetçi olduğumu bilgilerinize sunarım.


12. HİLMİ BULUNMAZ, nasıl bir cesaret ve özgüvenle tüm tiyatro dünyasına bu hakaretleri yaptığını anlayamamaktayım. Herkes şaşkınlık içindedir.


13. Ayrıca OYÇED içinde Prof. Dr. Nurhan Tekerek'e verdiğim bilginin hukuki bir bilgi olması ve avukatlık sıfatımla verilmiş olmasının da dikkate alınarak hakaret ve diğer suçların avukata karşı işlenmiş olması nedeniyle ağırlatıcı bir unsur olarak değerlendirilmesini yerinde olacağını düşünüyorum.


HUKUKİ SEBEPLER:


1) Hakaret (TCK 125)

2) Haberleşmenin gizliliğini ihlâl (TCK 132)
3) Kişisel verilerin kaydedilmesi (TCK 135)
4) 5846 sayılı Yasaya Muhalefet

DELİLLER


1. http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/oyun-yazarlar-ve-cevirmenleri-dernegi.html
2.
http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/hilmi-bulunmaz-hakarette-hz-kesmiyor.html

3. http://tiyatroyun.blogspot.com/
4. http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/her-tiyatral-tasn-altnda-incci-oyun.html
5. http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/devlet-tiyatrolar-60-nc-ylnda-11-mays.html

SONUÇ VE İSTEM


1. Yukarıda sunduğum nedenlerle şikâyet edilen ve kendisinden her bir suç için ayrı ayrı şikâyetçi olduğum ve uzlaşmak istemediğim HİLMİ BULUNMAZ hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını ve cezalandırılması için KAMU DAVASI açılmasına,


2. Yine http://tiyatroyun.blogspot.com adlı İnternet sitesinin soruşturma için savcılıkça yeterli delilin toplanmasının ardından erişimin engellenmesi ve kapatılması için Sulh Ceza Hâkimliği'ne başvurulmasına ve hatta durumun aciliyeti nedeniyle sitenin savcılık tarafından kapatılmasına, karar verilmesini saygı ile arz ve talep ederim. 22.06.2010


ŞİKÂYETÇİ

Av. Burhan Gün
İmza

***


Oyun'un notu: Türkçe melekesi yeteri denli gelişmemiş Burhan Gün'ün ifadesini, yasal boyutuna müdahale etmeden belirgin hâle biz getirdik. 
Ayrıca, haberin başlığında güncelleme yaptık!