10 Kasım 2010 Çarşamba

GÜNCELLEME 10 Kasım 2010

Melih Anık, Büktel'e bir cevap gönderdi. Anık'ın cevabını okumak için, lütfen, TIKLAYINIZ!
.


........................BİR MELİH ANIK YAKLAŞIMI:


"Linççilere laf söyletmem, arkadaş!"


....................................COŞKUN BÜKTEL
.......................................10 Kasım 2010


HİÇBİR SANSÜRCÜ KENDİNE SANSÜRCÜ DEMEZ, ÇÜNKÜ HER SANSÜRCÜNÜN KENDİNCE GEÇERLİ BİR BAHANESİ VARDIR. AMA "SANSÜR SÖZ KONUSU DEĞİL" DİYEBİLME HAKKINA ANCAK GERÇEK SANSÜR KARŞITLARI SAHİPTİR Kİ, ONLAR SANSÜR İÇİN HİÇBİR BAHANEYİ KABUL ETMEZLER, DEĞİL YALNIZCA "ONAYLAMADIKLARI" HATTA TAKMA İSİMLİ SAPIKLARI BİLE SANSÜR ETMEZLER.

MELİH ANIK, KENDİ BLOGUNDAKİ ARİF AKKAYA/MELİH ANIK POLEMİĞİ SAYFASINA EKLEDİĞİM YORUMU, OLDUĞU GİBİ, SANSÜRSÜZ YAYINLAMAK YERİNE "Sansür söz konusu değil. Ancak tiyatro dünyamız içinde herkesin malûmu olan olayları ve hangi taraftan gelirse gelsin yapılanları onaylamadığım için onların yansıması olan ekleri mesajın anlamını bozmamaya dikkat ederek kaldırdım." DİYEREK, ŞU HALE GETİRMİŞ (BAKIN BAKALIM BİR ŞEY ANLAYABİLECEK MİSİNİZ! BAKIN BAKALIM SANSÜR SÖZ KONUSU MU, DEĞİL Mİ):

Sayın Anık! Size kolaycı, kestirmeci, genellemeci gelebilir ama ben "……….."den (BURADA, SAYIN ANIK TARAFINDAN AKTARILIRKEN BAZI KELİMELER EKLENEREK BENİM OLMAKTAN ÇIKARILMIŞ, UZUN BİR LİNK VAR. BU YAZININ FACEBOOK SAYFAMDAKİ VERSİYONUNDA GÖREBİLECEĞİNİZ O UZUN LİNK, NE YAZIK Kİ, BU SAYFANIN MİZANPAJINA SIĞMIYOR. SAYIN ANIK'IN SAYFASINDA ZATEN ÇALIŞMAYAN O LİNK, BENİM FACEBOOK SAYFAMDA İSE ÇALIŞIYOR AMA HİÇBİR YERE GÖTÜRMÜYOR. O NEDENLE BURAYA, SÖZ KONUSU LİNKİN BENİM KALEMİMDEN ÇIKMIŞ ASLINI KOYUYORUM: http://coskunbuktel.com/lincimzacilari.htm CB) bırakın sanatçıyı, sıradan zeki bir insanın bile çıkamayacağına çoktan karar verdim. Biliyorum tüm genellemeler tehlikelidir, istisnaların ortaya çıkıp sizi yanıltma ihtimali her zaman vardır. Ama ben Arif Akkaya'nın bir istisna olduğunu hiç sanmıyorum. Onun feriştahı olan Yücel Erten'in bile (…….. arasındaki en yetkin "teknisyen" olmasına karşın) zekâca bir istisna olmadığını (eleştiri kitaplarımla) ben kanıtladığım gibi, kendisi de, facebook sayfasındaki küfürleriyle (benden bile daha inandırıcı biçimde) kanıtladı. Arif Akkaya'ya harcadığınız vakte yazık, diyemem; çünkü aranızdaki polemik, okurlar için ya çok aydınlatıcı ya da (bu konularda yeterince aydınlıksalar) çok netleştirici. Örneğin, ben, bir ………. bırakın sanatçı olmayı, zeki bile olamayacağı konusunda biraz daha netleştim. Size naçizane tavsiyem: Diyalog kurduğunuz kişinin, cinsiyetini, ülkesini, tahsilini, özgeçmişini, vb. nasıl hesaba katıyorsanız; onlardan bile daha önemli olarak, …….. olup olmadığını da hesaba katın! ………. ayrı bir ırktır.” COŞKUN BÜKTEL


ŞİMDİ YUKARIDAKİ YORUMUMUZUN SANSÜRSÜZ VERSİYONUNU BURADA BİR KEZ DAHA YAYINLAYALIM:

Sayın Anık! Size kolaycı, kestirmeci, genellemeci gelebilir ama ben "linççiler"den (http://coskunbuktel.com/lincimzacilari.htm) bırakın sanatçıyı, sıradan zeki bir insanın bile çıkamayacağına çoktan karar verdim. Biliyorum tüm genellemeler tehlikelidir, istisnaların ortaya çıkıp sizi yanıltma ihtimali her zaman vardır. Ama ben linççi Arif Akkaya'nın bir istisna olduğunu hiç sanmıyorum. Onun feriştahı olan linççi Yücel Erten'in bile (linççiler arasındaki en yetkin"teknisyen" olmasına karşın) zekâca bir istisna olmadığını (eleştiri kitaplarımla) ben kanıtladığım gibi, kendisi de, facebook sayfasındaki küfürleriyle (benden bile daha inandırıcı biçimde) kanıtladı. Linççi Arif Akkaya'ya harcadığınız vakte yazık, diyemem; çünkü aranızdaki polemik, okurlar için ya çok aydınlatıcı ya da (bu konularda yeterince aydınlıksalar) çok netleştirici. Örneğin, ben, bir linççinin bırakın sanatçı olmayı, zeki bile olamayacağı konusunda biraz daha netleştim. Size naçizane tavsiyem: Diyalog kurduğunuz kişinin, cinsiyetini, ülkesini, tahsilini, özgeçmişini, vb. nasıl hesaba katıyorsanız; onlardan bile daha önemli olarak, linççi olup olmadığını da hesaba katın! Linççiler ayrı bir ırktır. COŞKUN BÜKTEL


LİNÇÇİLERLE LİNÇ MAĞDURLARINI AYNI KEFEYE KOYARAK "hangi taraftan gelirse gelsin yapılanları onaylamıyorum" DİYEN MELİH ANIK'IN, SONUÇTA, "LİNÇÇİLERE LAF SÖYLETMEM, ARKADAŞ!" ANLAMINA GELEN BU "SANSÜRCÜ" TAVRINI KINIYORUM!

facebook sayfamda konuyla ilgili yorumları görmek veya yorum eklemek için, lütfen, TIKLAYINIZ!

(Kaynak: www.coskunbuktel.com)