12 Haziran 2010 Cumartesi

Tiyatroda saflar netleşiyor; bir yanda Kültür Bakanlığı çanağı yalayan, Efes Pilsen tezgâhtarlığı yapan, Lions Ödülleri alanlar; diğer yanda BULUNMAZ!

Oyun'un notu: Aşağıdaki haberi, SANSÜRCÜ Ali Şimşek'in gazetesi BİRGün'den alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, haberde bulunan LİNÇÇİ adlara biz link verip, bu adları kırmızı renkle biz belirginleştirdik. Ayrıca, haberdeki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık. Bunun yanı sıra, anlaşılması güç ve okunamaz hamlıktaki haberi, biraz olsun olgunlaştırıp okunur hâle getirmek için yaptığımız müdahaleleri de kahverengi harflerle yine biz yazdık!


***


10. LİONS TİYATRO ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU


Adını eski İstanbul'un eğlence merkezinden alarak, "yeni yerine eskiyi" anıştıran ‘Direklerarası Seyircileri'nin oluşturduğu, emekçi kitleleri ifade eden halkı değil, ancak tırnak işaretiyle yazılabilecek "halk"ı temsil eden ‘Halk Jürisi’ üyeleri, 2009-2010 Tiyatro (tiyatro) sezonunda, sahne sözcüğüyle perde sözcüğünü birbirine karıştıracak denli tiyatro sanatından uzak bir anlayışa sahip oldukları için perde yerine sahne açılan 15 kentte ve ayrıca Kıbrıs'ı da Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kenti olarak algılamamızı bilinçaltımıza yerleştiren ifadeyi bu metne yerleştirmek için, sözlerini şöyle sürdüren; Kıbrıs'ta sahneye koyulan (konulan) oyunları (Bu konuda mutlaka okunması gereken bir haber: 1917'de ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Dallas kentinde kurulan Lions Kulübü'nün verdiği iane ödülünü reddeden Yaşar Ersoy, tiyatronun onurunu korudu!) seyrederek diyebilen, Performans ve Tasarım kategorilerinde, hangi ölçütlere göre saptandığı bizim açımızdan kuşkulu olan en başarılı bulduğu sanatçıları (sanatçılara) değer gördüğü, bizce, paslanmış bir tenekeden hiçbir farkı bulunmayan ve eli değen kişiyi anında tetanos (kazıklıhumma) edebilecek durumdaki ödüller, rastlantıya bakın ki, tam da Sovyetler Birliği'nin kurulduğu yıl olan 1917'de ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Dallas kentinde kurulan Lions Kulübü'nün doğal uzantısı olan Lions koordinatörü Ömer Şahinbaş tarafından 31 Mayıs’ta geniş katılımlı bir törenle nerede ve saat kaçta olduğu asla bilinmeyen bir mekânda İstanbul’da verildi.

2009-2010 Tiyatro (tiyatro) sezonunda hayret edilecek bir rakam olan 162 Direklerarası seyircisinin 15 kentte ve Kıbrıs’ta sahnelenen 361 sezon oyununu, 2.939 koltuk işgal ederek seyrettiği belirtiliyor. 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a "Emek Ödülü" veren TAKSAV tarafından, 15 yıldır Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’ni tarafsız düzenlediği için SANSÜRCÜ gazetemizin kurucularından ve sayfamız editörü 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a "Emek Ödülü" veren Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın Festival Yönetmeni Yener Aksu’ya ‘Özel Ödül’ verildiği törende; Barış Dinçel, Çetin Tekindor, Müşfik Kenter, Tayfun Talipoğlu, LİNÇÇİ İhsan Bengier, LİNÇÇİ Zafer Gecegörür, Emre Koyuncuoğlu, Nazlı Masatçı gibi sanatçıların bulunduğu 19 kategoriden oluşan toplam ve sayılamayacak kadar çok, yani 160 sanatçıya ödülleri verildi.

(Kaynak: BİRGün)


***


Ayrıca bakınız: Bir iftiranın bataklık anatomisi!

Lions, tiyatronun her alanına el atıyor!

Bu işler böyledir; 1917'de kurulmuş Sovyetler'i benimseyen Bulunmaz'ı LİNÇ etmek istersin, 1917'de Amerika'da kurulmuş Lions Kulübü'nden ödül alırsın!

1917'de ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Dallas kentinde kurulan Lions Kulübü'nün verdiği iane ödülünü reddeden Yaşar Ersoy, tiyatronun onurunu korudu!

"devrim istiyorsanız devrim yapalım / rüzgar nerden esiyor ona bakalım / darbe olsun derseniz darbe yapalım / rüzgar nerden esiyor ona bakalım"

"Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV) 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman’a verdiği 'Emek Ödülü' haber linkleri"

TAKSAV'ın, 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Halman'a "Emek Ödülü" vermesine karşı çıktığımızda bize teşekkür etme inceliğini gösteren E. Timur'un haberi!

Doğal tiyatral gündemleri yapay gündemler oluşturarak hiçimsemeye çalışan LİNÇÇİ Kurhan, nerede antifaşist bir durum oluşursa, orayı karalamak istiyor

Pek muhterem LİNÇÇİ Yrd. Doç. Dr. Adnan Tönel, tamamıyla kişisel çıkarları için yazı yazdığı SANSÜRCÜ gazete BİRGün'ü "facebook bataklığı"na düşürmüş!

***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi