26 Mart 2009 Perşembe

Lions, tiyatronun her alanına el atıyor!

Orçun Masatçı'nın bize yolladığı mektubu olduğu gibi yayınlıyoruz. Yukarıdaki başlık bize ait. (HB)


(tiyatrolar birliği)
Palto'ya Lionstan ödül !

İzmir Yenikapı Tiyatrosunun sergilemeye devam ettiği sokak oyunu "palto" 9. lions tiyatro ödüllerinde en iyi koreografi ödülünü almıştır. ödüller 5 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecektir.Nikolay Gogol'un öyküsünden sokağa uyarlanan oyun Yenikapı Tiyatrosu tarafından 2 yıldır sahnelenmektedir. 12. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivalinin açılış oyunu olarak sahne alan "palto" geçtiğimiz hafta içinde İstanbul Taksim, Kadıköy, İzmir ve Denizli'de sahnelenmişti. "palto" 27 Mart Dünya Tiyatrolar günü şenliği kapsamında 27 Mart Cuma günü, 12.30'da Alsancak Kıbrıs Şehitler caddesi ve 15.30'da Balçova Sevgi Yolunda bir kez daha gösterilecek.

***

Oyun'un notu: Vikipedi'nin Lions bölümüne bakınız;


Lions Clubs International

Lions Clubs International veya Lions Kulübü, 1917'de ABD'nin Teksas eyaletine bağlı Dallas kentinde, Melvin Jones tarafından kurulan sivil hizmet kulübüdür. Amacı, dünya halkları arasında geniş bir anlayış ve hoşgörü ruhunu yaymak, iyi yönetim ve iyi yurttaşlık bilincini geliştirmek ve medeni, sosyal, ticari ve ahlaki konulara halkın ilgisini çekmektir.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu yaklaşık 200 ülkedeki toplam 1.35 milyon üyesi olan 45,000 kulüple dünyanın en büyük hizmet kulübü olup, Birleşmiş milletlerde temsil edilen tek sivil toplum örgütüdür. [kaynak belirtilmeli]. Lions kulüplerinin merkezi, ABD'de, İllinois eyaletinin Oak Brook kentindedir.

LIONS'un anlamı şudur :

L: LİBERTY: ÖZGÜRLÜK -
I: INTELLIGENCE: ANLAYIŞ -
O: OUR: BİZİM -
N: NATION'S: ULUSUMUZ -
S: SAFETY: GÜVENLİK -

"Özgürlük Anlayış Ulusumuzun Güvenliğidir."Bu and her toplantı öncesi Türk Bayrağı önünde tekrar edilir.

Türkiye'nin uluslararasındaki numarası 118 dir.Türkiye'deki oluşum 6 Yönetim Çevresi ve 8.500 kişiden oluşan Konfederasyon yapısıdır.Türkiye'de Lions,ingilizce T U R K E Y harflerinden oluşan 6 ayrı bölgeye ayrılmıştır ve ağırlıklı olarak Sağlık ve Eğitim alanlarındaki hizmetlerini bu yapı ile yürütmektedir.

(Kaynak: Vikipedi)