29 Mayıs 2010 Cumartesi

YENİ TİYATRO DERGİSİ'NİN DÜZENLEDİĞİ "'YENİ BİR DÜNYA İÇİN' YENİ TİYATRO TOPLANTILARI"NIN ÜÇÜNCÜSÜ, 29 MAYIS 2010 GÜNÜ, BULUNMAZ TİYATRO'DA YAPILDI...

(Diğer fotoğrafları görmek için tıklayınız: GERÇEK FOTOĞRAF)


LİNÇÇİ olmayan tek tiyatro dergisi Yeni Tiyatro, her ayın son haftası, tiyatro kamuoyuna açık ve tamamıyla ücretsiz olarak sunduğu etkinliklerini sürdürüyor. İlk iki toplantısını Kadıköy Sanat Tiyatrosu'nda yapan Yeni Tiyatro, üçüncü toplantı için Bulunmaz Tiyatro / Fakir Baykurt Sahnesi'ni uygun gördü.

Prof. Dr. Özdemir Nutku, Prof. Dr. Hülya Nutku, Prof. Dr. Hasan Anamur, Prof. Dr. Yusuf Eradam, Prof. Dr. Nurhan Tekerek, Prof. Dr. Hasan Erkek... gibi bilim insanlarının(?!) LİNÇÇİ olmayı yeğledikleri bir süreçte, asla LİNÇÇİ olmayan Sema-Erbil Göktaş çiftinin yayınladıkları Yeni Tiyatro, tiyatro etkinliklerinin yanı sıra, bu sanatın kuramsal boyutuna da önem verip, konunun sıcak tartışmalarla ilerlemesine özen gösteriyor.

Türkiye tiyatrosunun "en saygın ve en yaygın" dergisi konumundaki Yeni Tiyatro, bu ayki konu başlığı olarak "Tiyatro Kuramı"nı gündeme getirdi. Sema-Erbil Göktaş çiftinin açımlamaları ve sorulan sorulara verdikleri yanıtlarla ilerleyen sohbet, Bulunmaz Tiyatro'nun ücretsiz çay ve büskivü ikramıyla sıcak bir havaya büründü.

Yeni Tiyatro'yu kendilerine yakın bulan Bulunmaz Tiyatro çalışanları, dinamik sorularıyla, bu derginin kılgısal ve kuramsal oluşumuna katkıda bulunma çabası içerisine girdiler. Yeni Tiyatro'nun LİNÇÇİ bir yapıda olmaması, okurlar üzerinde müthiş derecede bir güvenirlilik oluşturuyor. Zaman zaman LİNÇÇİLERin de içerisine sızdığı Yeni Tiyatro'nun bu sayısında, LİNÇÇİ Prof. Dr. Hülya Nutku'nun da bir yazısı var. (HB)



***


Ayrıca bakınız:

YENİ TİYATRO DERGİSİ'NİN DÜZENLEDİĞİ "'YENİ BİR DÜNYA İÇİN' YENİ TİYATRO TOPLANTILARI"NIN ÜÇÜNCÜSÜ, 29 MAYIS 2010 GÜNÜ, BULUNMAZ TİYATRO'DA YAPILACAK!

YENİ TİYATRO DERGİSİ'NİN DÜZENLEDİĞİ "'YENİ BİR DÜNYA İÇİN' YENİ TİYATRO TOPLANTILARI" İKİNCİ KEZ KADIKÖY SANAT TİYATROSU'NDA 25 NİSAN 2010'DA YAPILDI

Bir türlü insan sıcaklığı salgılamayan bir atmosferde "etkinliklerde bulunan" Kadıköy Sanat Tiyatrosu, tahmin ettiğimiz yaprak dökümü sürecine girdi!

YENİ TİYATRO DERGİSİ'NİN DÜZENLEDİĞİ "'YENİ BİR DÜNYA İÇİN' YENİ TİYATRO TOPLANTILARI"NIN İLKİ, KADIKÖY SANAT TİYATROSU'NDA, 28 MART 2010 GÜNÜ YAPILDI


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi