28 Mayıs 2010 Cuma

YENİ TİYATRO DERGİSİ'NİN DÜZENLEDİĞİ "'YENİ BİR DÜNYA İÇİN' YENİ TİYATRO TOPLANTILARI"NIN ÜÇÜNCÜSÜ, 29 MAYIS 2010 GÜNÜ, BULUNMAZ TİYATRO'DA YAPILACAK!

Bir tiyatro kuramcısının, tiyatro dünyasında evrensel nitelikte herhangi bir devrimci, yenilikçi, dönüştürücü, yani gerçek anlamda ve işlevsel boyutta bir kuram oluşturabilmesi için, tiyatro sanatıyla sadece kuramsal olarak ilgilenmesi asla yeterli değildir.

Hilmi Bulunmaz

(Kaynak: Yeni Tiyatro dergisi, Mayıs 2010, 19. sayı, sf. 17)


***


Genel Yayın Yönetmeni Erbil Göktaş'ın yönettiği Yeni Tiyatro, "her ayın son pazar günü", daha önceden belirlemiş olduğu bir konuyu ameliyat masasına yatırmayı sürdürüyor. Bu aya özgü olarak, başta 17. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali olmak üzere, birçok etkinliğin sıkıştırması nedeniyle, cumartesi gününe alınan toplantı, Bulunmaz Tiyatro'nun Fakir Baykurt Sahnesi'nde gerçekleşecek.

Geçen ay, Kadıköy Sanat Tiyatrosu'nda, "Tiyatroda Internet Yayıncılığı" konusunu işleyen Yeni Tiyatro, bugünkü toplantısında, "Tiyatroda Kuram" konusunu irdeleyecek. Katılımın ücretsiz olduğu toplantıda ikram edilecek çaylardan asla para alınmayacak.


***


Tarih: 29 Mayıs 2010
Saat: 17.00
Yer: Bulunmaz Tiyatro / Fakir Baykurt Sahnesi
Adres: Gedikpaşa Camii Sokak, No. 57, Çemberlitaş
Telefon: 0212 513 47 32 - 33 / 0532 642 88 57


***


Ayrıca bakınız:

YENİ TİYATRO DERGİSİ'NİN DÜZENLEDİĞİ "'YENİ BİR DÜNYA İÇİN' YENİ TİYATRO TOPLANTILARI" İKİNCİ KEZ KADIKÖY SANAT TİYATROSU'NDA 25 NİSAN 2010'DA YAPILDI

Bir türlü insan sıcaklığı salgılamayan bir atmosferde "etkinliklerde bulunan" Kadıköy Sanat Tiyatrosu, tahmin ettiğimiz yaprak dökümü sürecine girdi!

YENİ TİYATRO DERGİSİ'NİN DÜZENLEDİĞİ "'YENİ BİR DÜNYA İÇİN' YENİ TİYATRO TOPLANTILARI"NIN İLKİ, KADIKÖY SANAT TİYATROSU'NDA, 28 MART 2010 GÜNÜ YAPILDI