28 Mart 2010 Pazar

YENİ TİYATRO DERGİSİ'NİN DÜZENLEDİĞİ "'YENİ BİR DÜNYA İÇİN' YENİ TİYATRO TOPLANTILARI"NIN İLKİ, KADIKÖY SANAT TİYATROSU'NDA, 28 MART 2010 GÜNÜ YAPILDI

.........................................Sema Göktaş
.......................................... Sultan Özbek
.
...........................................Erbil Göktaş
..............................Sema Göktaş ile Sultan Özbek
...................Sema Göktaş, Erbil Göktaş, Sultan Özbek
........Sema Göktaş, Erbil Göktaş, Hilmi Bulunmaz, Sultan Özbek
........Sema Göktaş, Erbil Göktaş, Hilmi Bulunmaz, Sultan Özbek
........Sema Göktaş, Erbil Göktaş, Hilmi Bulunmaz, Sultan Özbek
...........Sema Göktaş, Erbil Göktaş, Burak Akyüz, Sultan Özbek
...........Sema Göktaş, Erbil Göktaş, Burak Akyüz, Sultan Özbek
.....Sema Göktaş, Sultan Özbek, Burak Akyüz, Şahin Deliormanlı
.................Şahin Deliormanlı, Erbil Göktaş, Yetkin Yüksel
.Sema Göktaş, Sultan Özbek, Burak Akyüz, Şahin Deliormanlı, Erbil Göktaş, Yetkin Yüksel
...................Şahin Deliormanlı, Erbil Göktaş, Burak Akyüz
.
.
Erbil Göktaş'ın Genel Yayın Yönetmeni olduğu Yeni Tiyatro dergisi, Türkiye'nin "en saygın ve en yaygın" tiyatro dergisi olmayı sürdürüyor.
.
Sadece Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sırtını yaslayıp yayınlanma becerisi(!) gösteren LİNÇÇİ patron Gülhan Avşar'ın sahibi ve LİNÇÇİ yayıncı Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın yöneticisi olduğu LİNÇÇİ yayın Tiyatro... Tiyatro... ile LİNÇÇİ yayıncı T. Murat Demirbaş'ın sahibi olduğu LİNÇÇİ yayın Sahne dergilerine asla benzemeyen Yeni Tiyatro dergisi, rotasını okurlarının duyarlılıklarına göre belirliyor.
.
Resmî kurum ve özel kuruluşlardan reklâm almasına karşın, sadece bu kurum ve kuruluşlardan aldığı reklâmlara güvenerek "yayın politikası"(!) belirlemek yerine, "okurlarına güvenerek" yol almak isteyen Yeni Tiyatro dergisi, bu niyetini kamuoyuna yaymak için, bir forum süreci başlattı. Bu sürecin ilk toplantısını, bugün 15.00 - 18.00 saatleri arasında, Kadıköy Sanat Tiyatrosu salonunda yapan Yeni Tiyatro dergisi, başta Genel Yayın Yönetmeni Erbil Göktaş olmak üzere, bu foruma katılan herkes tarafından, son derecede dinamik bir biçimde ameliyat masasına yatırıldı.
.
Yeni Tiyatro dergisi irdelenirken, sadece bu derginin sorunu gündeme gelmedi. Bu derginin içerisinde bulunduğu tiyatral ve siyasal konjonktür de sürekli olarak tartışma konusu oldu. Türkiye tiyatrosunda alın teriyle, emek yayıncılığı yapmak için kolları sıvayan Yeni Tiyatro dergisi, "diğer (LİNÇÇİ) dergiler"den birçok konuda ayrılmakla birlikte, "her ay bir kitap armağan etme" konusunda da çok önemli bir işlev üstlenmiş bulunuyor.
.
Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın Almanya, Fransa ve İsviçre'den döner dönmez ayağının tozuyla katıldığı forum sonunda, her ayın son pazar günü toplanma kararı alındı. Önümüzdeki ay sonunda yapılacak toplantının başlığı da "Tiyatroda Internet yayıncılığı" olarak belirlendi. (HB)