28 Kasım 2009 Cumartesi

TAKSAV'ın sözde düzenlediği 14. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'ne ("Taşra Turne Organizasyonu) katılmayanlara açık teşekkür!

Ülkemizin emperyalizme sürekli olarak bağımlı kalması için, "işbirlikçi kapitalistlerin ideolojik kalkanı faşizm"e açık destek sunulması gerekir. "Sol gösterip sağ vuran" Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) da, ülkemizin emperyalizme sürekli olarak bağımlı kalması için, faşizme açık destek sunan kuruluşlardan biri. Peki TAKSAV, "işbirlikçi kapitalistlerin ideolojik kalkanı faşizm"in güçlenmesi için nasıl bir açık destek sunuyor? TAKSAV, 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a "Emek Ödülü" vererek, faşizmin halk huzurunda olağanlaşıp sevimli hâle gelmesine ve bu ideolojinin kalıcılığının bir yazgı gibi algılanmasına neden olarak faşizme açık destek sunuyor!

Geçen yıl, hemen her yıl olduğu gibi, ancak sponsorların desteğiyle Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV) sözde düzenlediği 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali ("Taşra Turne Organizasyonu") nedeniyle, 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a "Emek Ödülü" veren 11 kişilik Danışma Kurulu, faşizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için açık destek sunmuştur. Faşizme açık destek sunan Danışma Kurulu'nun bu tavrından sonra bir mücadele başlattık ve bu mücadeleden yengiyle çıktık. Özellikle bu yıl, ancak sponsorların desteğiyle sözde düzenlenen 14. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali ("Taşra Turne Organizasyonu") yengimizin somut bir kanıtı olarak orta yerde duruyor.

(Örnekse bakınız: Tülin Sağlam, Haluk Yüce, Ümran İnceoğlu, Elif Temuçin, Bülent Sezgin, tiyatroda faşizme ödün vermedi: "Talât Halman skandalı"nda tarafını belirledi!)

Faşizme açık destek sunan Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ı (TAKSAV) yayınlarımızla abandone ettiğimiz bu dönemde, TAKSAV'ın ancak sponsorların desteğiyle sözde düzenlediği 14. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'ne ("Taşra Turne Organizasyonu") katılmayan, faşizme ödül (ödün) vermeyen , yani faşizme açık destek sunmayan herkese teşekkür eder, bu anti-faşist tavırları nedeniyle kendilerini kutlarım.

Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Ayrıca bakınız: Tülin Sağlam, Haluk Yüce, Ümran İnceoğlu, Elif Temuçin, Bülent Sezgin, tiyatroda faşizme ödün vermedi: "Talât Halman skandalı"nda tarafını belirledi!

TAKSAV'ın Halman'a verdiği "Emek Ödülü"ne karşı çıkıp Tiyatro Yalancıları Birliği'nden ayrılan tiyatrom.com, LİNÇ KAMPANYASIndaki imzasını çekecek mi?

"Özdemir Nutku skandalı", "Talât Halman skandalı" tartışmalarının üstünü küllemek için laboratuar ortamında imal edilen TİYAB, linç kültürünü besliyor

TAKSAV'ın, 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Halman'a "Emek Ödülü" vermesine karşı çıktığımızda bize teşekkür etme inceliğini gösteren E. Timur'un haberi!

"Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın (TAKSAV) 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman’a verdiği 'Emek Ödülü' haber linkleri"

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi