24 Ekim 2009 Cumartesi

Belirsizlikler taşıyan ürkekçe bir dille kaleme alınıp tavır koymakta geç kalınmış olsa da "Ve Sanat Tiyatrosu"nun özeleştirisini çok önemli buluyoruz

“Temiz Tiyatro” kampanyası üzerine bir özeleştiri…


Ve Sanat Tiyatrosu olarak 26.05.2009 Tarihinde başlatılan “Temiz Tiyatro” kampanyası’na destek vermiş ve sitenin “banner”ını sitemize taşıyarak insanları da kampanya dahilinde yönlendirmeye çalışmıştık. Kampanyaya dahil olmamızın özeleştirisi niteliğinde olan bu yazı her ne kadar gecikmiş bir yazı da olsa bizim için büyük önem arzetmektedir..

Hilmi Bulunmaz ve Coşkun Büktel’in kullandıkları üslûp üzerinden yapılan kampanya çağrısına destek vermemizin nedeni “Temiz Tiyatro” sloganına olan inancımız ve eleştiride “küfür ve hakaret”e karşı olan duruşumuzdu. Tiyatro olarak bu düşüncelerimizde herhangi bir değişiklik olmamakla birlikte, kampanya düzenleyicileri ve destekçileri arasında bulunan kimi kişiler bizim “temiz tiyatro” anlayışımızı tekrar sorgulamamıza neden olmuştur. Ayrıca gelinen noktada daha net görmekteyiz ki kampanya (eleştirilen noktalardan biri bu iken) açıkça bir linç çağrısına dönüştürülmüş ve bu sahte bir “ahlâk” propagandası üzerinden yapılmıştır.
.
Bu nedenle geç de olsa kampanyaya verdiğimiz desteği geri çektiğimizi belirtiriz.
.
.
***
.
.
.