13 Ocak 2009 Salı

facebook bataklığında arkadaşlık bu kadar olur!

Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'a yönelik sanal linç girişimi başlatıldığında; geri kafalılar, geri zekalılar, sözcüğün her anlamıyla gericiler, facebook silahını kullanmayı uygun görmüşlerdi. İnsani değerlerin parayla hesap edildiği günümüzde, "facebook bataklığı"nın ne kadar alçalabileceğini görmek için, aşağıdaki yazıyı okuyunuz. Milliyet gazetesinden aktarıyoruz. (HB)


Facebook'ta bir hamburgere satılan arkadaşlar!


Burger King'in düzenlediği Facebook kampanyası, bir hamburger için 10 arkadaşınızı arkadaş listenizden silmenizi gerektiriyor.

Burger King'in Facebook'ta başlattığı "Whopper Sacrifice" ("Whopper'a Kurban") adlı kampanya tartışma yarattı.

Kampanyaya, Facebook profiline "Whopper Sacrifice" uygulaması yüklenerek katılınıyor. Bu uygulama üzerinden listesine 10 adet arkadaşını silene, Amerika'da piyasa değeri 3.69 dolar olan bir adet Whopper'ı bedava almalarını sağlayan bir kupon yollanıyor.

Silinen 10 kişiye de, bir hamburgerin 36.9 sentlik bir parçası karşılığında bir arkadaşlarının listesinden çıkarıldıklarını belirten bir e-posta yollanıyor.

Reklamı hazırlayan ajans Crispin Porter + Bogusky'nin yöneticilerinden Bob Reilly, kampanya hakkında "10 kişiyi seçmek zaman alan bir şey. Bu da gözlerin uzun süre marka üstünde kalmasını sağlıyor," şeklinde bir yorum yaptı.

Burger King yöneticileri de, kampanyanın arkadaş silmenin "kibarca bir yolu" olduğunu belirtiyor.

"Whopper Sacrifice" sitesindeki sayaca göre şu ana kadar bir hamburger karşılığı satılan arkadaş sayısı 207 bin 270'e ulaşmış durumda.

(Kaynak: Milliyet)