29 Mayıs 2008 Perşembe

facebook bataklığından kaçan kaçana!...

Hela kapısı gibi çift "oo"lu sitenin lağımında debelenen ve bu lağımın sıçanı Burak Caney'in kuyruğuna yapışan ciğeri beş para etmezler dışında, namuslu herkes, hızla facebook bataklığından kaçıyor. Coşkun Büktel ve Hilmi Bulunmaz'ın sanatçı kişiliğini rencide etmek için hazırlanan facebook bataklığı; iftiracı, yalancı, sansürcü, lağım sıçanlarının planladığı gibi yürümüyor. Her ne denli facebook bataklığı emperyalizmin oluşturduğu bir pislik olsa da, bize yapılan şerefsizliğin düzeysizliğini algılamak için, bu bataklığı zaman zaman izliyoruz. Bugün facebook bataklığında fotoğrafını ve adını gördüğümüz Şafak Uçak'la görüştük ve neden bize karşı düzenlenen şerefsizler listesinde adının bulunduğunu sorduk. Şafak Uçak, durumu kavrar kavramaz bize bir e-posta yolladı. Yayımlıyoruz... (HB)


Ben Şafak UÇAK,

Facebook'a ilk üye olduğum dönemde İngilizcemin yetersizliğinden dolayı büyük bir hata yaparak "bulunmaz tiyatro" ile ilgili grup ararken yanlışlıkla Hilmi BULUNMAZ ustaya asılsız suçlamalarda bulunan bir gruba üye oldum.

Ancak, yaptığım yanlışlığın farkına vararak, grup üyeliğimi sonlandırdım. Elimde olmadan gerçekleşen bu hatadan dolayı Sayın Hilmi BULUNMAZ ustadan özür dilerim.

Not: Hilmi BULUNMAZ ustayı şahsen de tanımaktayım ve hiçbir zaman iddialarda olduğu gibi küfürlü konuştuğuna şahit olmadım ki; ben boş zamanlarımın büyük bölümünü onun sahibi olduğu tiyatroda geçiren bir kişi olarak, usta'ya büyük bir haksızlık yapıldığını düşünmekteyim. Zaten ülkemizde "meyve veren ağaç taşlanır" mantığıyla hareket edildiğinden, Türk sanatının gelişmesi için uzun yıllar beklememiz gerektiği bu olaylardan da anlaşılmaktadır. "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" diyerek ustaya yapılan hakaretleri kınıyor ve kendisine tekrar özürlerimi sunuyorum.

Saygılarımla...