5 Haziran 2009 Cuma

Coşkun Büktel ve Hilmi Bulunmaz'ın sanat yapmalarını engellemek için linç girişiminde bulunan DestaR-Theatre, Devlet Tiyatroları'yla işbirliği içinde!

"KINIYORUZ!" başlıklı aldatıcı bir linç kampanyasıyla Coşkun Büktel ve Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek isteyen özde kirli, sözde temiz tiyatro esnaflarından DestaR-Theatre yöneticileri, şimdi de T.C. Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay'ın emrindeki Devlet Tiyatroları'yla işbirliği yapıyor! Gerçeklerden başka sığınağı bulunmayan Coşkun Büktel ve sosyalizmin dışında hiçbir ideolojiye sahip olmayan Hilmi Bulunmaz'ın taşıdıkları dünya görüşlerinden rahatsızlık duyan linç çağrıcılarına seve seve destek veren DestaR-Theatre, şimdi de Lemi Bilgin'in yönettiği(!) Devlet Tiyatroları'nda oyun oynamanın keyfini sürüyor! Mustafa Demirkanlı, Ertuğrul Timur, Ömer Kurhan, Yaşam Kaya, Can Törtop gibi tiyatro sanatını kirletenlerin kuyruğundan ayrılmayan DestaR-Theatre'ın hiçbir oyununu izlemediğimiz için, kendilerini ancak ve ancak linç kampanyacısı olarak tanımlayabiliyoruz!

Linç çağrıcılarına destek veren DestaR-Theater ile Devlet Tiyatroları işbirliğini kanıtlayan haberi, Milliyet gazetesinden okuyunuz! (HB)


Devlet Tiyatrosu’nda ilk kez Kürtçe oyun

VAN AA

Van Devlet Tiyatrosu sahnelerinde özel bir organizasyon tarafından Kürtçe “Reşe Şeve” (Karabasan) adlı oyun sahnelendi.

Berfin Zenderlioğlu ve Mirza Metin’in oynadığı oyunda kadınların yaşadığı sorunlar anlatılmaya çalışılıyor. Organizasyon firması yetkilisi Erdal Başürün gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez devlet tiyatrolarında bir Kürtçe oyunun sahne aldığını belirterek, “Bu izni almak çok kolay olmadı. Gerekli duyuruları yapamadık. Bu nedenle ilgi az oldu” dedi. Oyunu DTP Van Milletvekili Özdal Üçer de izledi.

(Kaynak: Milliyet)

***

Ayrıca bakınız: Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!