5 Haziran 2009 Cuma

AKP'nin ampulü AKM'yi aydınlatabilecek mi?

Türkiye tiyatro esnafının gericiliğinden esinlenerek, hızla, hem de şimşek hızıyla tiyatro sanatını karartan AKP, duyarlı tiyatro sanatçılarının karşı çıkmasıyla, seve seve olmasa da söke söke AKM'yle ilgilenir gibi yapmaya başladı. Coşkun Büktel ve Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için "KINIYORUZ!" başlıklı aldatıcı bir linç kampanyası başlatanlarla aynı koşutlukta hareket eden AKP, Mustafa Demirkanlı, Ertuğrul Timur, Ömer Kurhan, Yaşam Kaya, Can Törtop gibi tiyatro sanatını kirletenlerin düzeysizliğine güvenerek, tiyatro sanatına istediği gibi yön verebiliyor. (HB)


AKM, nihayet ihaleye giriyor

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Koruma Kurulu tarafından projeleri onaylanan Atatürk Kültür Merkezi'nin yenilenme-onarım çalışmaları için ihale sürecini başlattı.

29 Haziran 2009'da yapılacak ihalenin ardından başlayacak çalışmaların 2010 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması öngörülüyor. Mimari uygulama, elektrik-makine ve güçlendirme projelerinin tümünü içeren çalışma 29 Mayıs 2009'da onaylandı. AKM'nin yenilenme çalışmaları, yaklaşık 35 bin m2'lik bir uygulama içeriyor. KÜLTÜR SANAT ZAMAN