25 Haziran 2009 Perşembe

Kendi irâdelerine göre değil, Avrupa Birliği'ne göre kültür-sanat yapan topluluklar, vakıflar, üniversitelere, AB'den aldıklarının hesabını soruyoruz!

Türkiye dramatik yazarlığının Everest'i ve "Türk dilinde yazılmış en iyi oyun" olan Theope'nin yazarı Coşkun Büktel ile Bulunmaz Tiyatro yöneticisi, Avrupa Birliği emperyalizmi karşıtı, sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek için, "KINIYORUZ!" başlıklı aldatıcı bir linç kampanyası başlatan yalan makinesi, küfürbaz, linç kampanyası ana sponsorlarından Mustafa Demirkanlı, Ahmet Ertuğrul Timur, Ömer F. Kurhan, Yaşam Kaya, İsmail Can Törtop gibi tiyatro sanatını kirletenlerin kuyruğuna takılanlardan hangileri Avrupa Birliği çanağı yalıyor?

Ya bu yapay kampanyaya katılmayanlardan hangileri Avrupa Birliği'nden para alıyor?

Avrupa Birliği çanağını yalayan tiyatrocular, tiyatro toplulukları, Kültür ve Sanat Vakfı, Tiyatro Vakfı, Üniversite Vakfı, kendilerini tanıtmak isterlerse; Kültür Bakanlığı çanağı yalayan, Efes Pilsen tezgâhtarlığı yapan, Lions ödülleri alan toplulukları tanıttığımız gibi, onları da seve seve tanıtırız.

SORUYORUZ!

1. Hangi Prof. Dr.'un üst düzey yönetici olduğu hangi Kültür ve Sanat Vakfı, Avrupa Birliği'nden para aldı?

2. Hangi linç çağrıcısı Tiyatro Vakfı, Avrupa Birliği'nden para aldı?

3. Hangi oyun yazarının Mütevelli Heyeti üyesi olduğu Üniversite Vakfı, Avrupa Birliği'nden para aldı?

AÇIKLASINLAR!

Kendileri açıklamazlarsa, biz sakin sakin, sindire sindire, yavaş yavaş, yumuşak yumuşak açıklayacağız!

Şimdilik mühlet veriyoruz!

Bakalım bu onurlu çıkışımızı, hangi tiyatro dergisi, hangi tiyatro sitesi yayınlama cesaretinde bulunabilecek?

Bu onurlu çıkışımızı, tiyatro dergileri, tiyatro siteleri, her zaman yaptıkları gibi, hemen yeni bir linç kampanyasıyla bastırmak mı isteyecekler?

Yoksa, bu kez bizi yanıltıp, onurlu davranarak çıkışımızı destekleyecekler mi?

Göreceğiz!!! (HB)