25 Haziran 2009 Perşembe

İnsancıl dergisinden çok önemli duyuru!

Yayınlandığı günden bu yana bildiğim, zaman zaman okuyup, tam on sekiz sayı yazı yazdığım İnsancıl dergisinin zor durumda olması canımı sıktı. Yazı yazdığım dönemde, konuşup tartıştığım İnsancıl dergisi yöneticileriyle, her konuda anlaşamasam da, o zamanki tartışmaların tadı hâlâ damağımda. Anlaşmazlığımız derinleşince, MuM Kültür-Sanat dergisini yayınlayıp, yaklaşık otuz sayı yaşatabilmiştim. MuM dergisi, sosyalist kimlikli bir dergi olduğu ve tekelci basının dağıtım şirketlerine hiçbir zaman güvenmediği için, asla bu şirketlere teslim olmadı.
.
Ancak...
.
MuM dergisi, sosyo-ekonomik koşulların boğuculuğu sonucu yayınını durdurmak zorunda kaldı. Şimdilik, MuM'un küçük kardeşi OYUN, ağır aksak da olsa yayınını/yaşamını sürdürüyor.
.
Neyse...
.
İnsancıl dergisinin zor durumdan kurtulması için, okurlarımızı sürdürümcü olmaya yada İnsancıl dergisinin adresinden bu dergiyi satın almaya çağırıyorum.
.
İnsancıl dergisinin Internet sitesindeki çığlığa kulak verin. (HB)
.
.
"Doğan Dağıtım olağan dışı zam yaptığı için, İnsancıl, Doğan Dağıtım'dan çıkmak zorunda kalmıştır. Dolayısıyla gazete bayiilerinde satılmayacaktır.

.
Sermaye sanatına karşı mücadele eden İnsancıl'ı desteklemek için bütün okurlarımızın sürdürücü (abone) olması tek çözüm gibi görünmektedir."
.
(Bakınız: İnsancıl)
.
.
OYUN'un notu: İnsancıl dergisinin Internet sitesinden aldığımız haberdeki "sürdürücü" sözcüğünün aslı, "sürdürümcü" olarak yazılır.