14 Mayıs 2009 Perşembe

Yalan makinesi, küfürbaz, linç çağrıcısı Mustafa Demirkanlı'nın sahibi olduğu Tiyatro... Tiyatro...'nun geç yayınlanması, okurları çileden çıkarıyor!

Ayın ortasında zar zor satışa sunulan dergi;
Tiyatro… Tiyatro…


Mehmet Şahin
14 Mayıs 2009



Ben, bu ay Tiyatro… Tiyatro… dergisini, ayın başında bulup okumak istedim. Ne var ki, hemen hemen her ay olduğu gibi, bu ay da hevesim kursağımda kaldı. Ayın ortasına gelince bulabildiğim dergiyi, okumak pek içimden gelmedi. Tam 7 TL verip satın aldığım derginin içinde okunacak pek bir şey de yok zaten. Bildik, sıradan şeyler! Daha yerinde bir deyişle sade suya tirit, hiçbir anlam içermeyen düzeysiz yazılar!

Tiyatro… Tiyatro… dergisi, tiyatro dünyasını zenginleştirecek yazıların ekonomik anlamda desteklenmesi için reklam almak yerine, reklam alabilmek için içerisine yazı serpiştirilen bir dergi izlenimi veriyor. SIEMENS’ten Garanti’ye, yurtiçikargo’dan AKBANK’a, BEKO’dan Çarpıcı'ya, iddiaa’dan Mihrimah Sultan’a, YapıKredi’den NOLITA’ya, Vira’dan Devlet Tiyatroları’na, Şehir Tiyatroları’ndan HSBC’ye... tüm reklam verenler, Tiyatro… Tiyatro… dergisinin ayın ortasında satışa sunulmasına razılar. Ama ben asla razı değilim.

Bundan böyle,
Tiyatro… Tiyatro… dergisini satın aldığım İstiklal Caddesi’ndeki Mefisto Kitabevi’yle pazarlık edecek ve bu derginin yarı parası olan 3.5 TL’ye satın almaya çalışacağım. Madem ki bu dergi, ayın ortasında zar zor satışa sunuluyor, yani ayın yarısının boşa gitmesine neden oluyor, benim de yarım aylık pazarlık etme hakkım doğuyor! Sanırım Mefisto'nun yöneticileri, bana hak verip bu pazarlıktan rahatsızlık duymayarak, yarı fiyatına dergiyi bana verirler. Böylelikle, kendilerinin de Mustafa Demirkanlı'ya derginin yarı parasını ödeme hakları doğar! Böyle bir "cezalandırma" sonucu, belki bu dergi, artık çıkması gereken günde, yani her ayın birinde satışa sunulabilir!!!