31 Ekim 2008 Cuma

Kazmacıbaşı'nın Sesi'nden çekinceli özür

AKP’li İstanbul Anakent Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından Şehir Tiyatroları’na Kazmacıbaşı olarak atanan Orhan Alkaya'nın Sesi ve Kurtlar Vadisi Pusu Bölüm Oyuncusu Bestem Türen.


Kazmacıbaşı'nın Sesi ve Kurtlar Vadisi Pusu Bölüm Oyuncusu Bestem Türen, Şehir Tiyatroları'nın Reşat Nuri Güntekin'e ait "Balıkesir Muhasebecisi" oyununu "Balıkesir Muhallebicisi"ne dönüştürdüğü cehaletini (Bakınız: Oyun, “Nedim Saban’dan Kazmacıbaşı’na muhallebi dersi”) örtmek için bakınız ne diyor:

"Bu hata için iyi niyetli bütün tiyatroseverlerden özür dileriz…"

Kazmacıbaşı'nın Sesi ve Kurtlar Vadisi Pusu Bölüm Oyuncusu tarafından kaleme alınan ve Tiyatro Dünyası sitesinden aktardığımız aşağıdaki özür metninin altına yerleştirdiği bu söz, hiç de iyi niyetle yazılmamış. Ne demek "iyi niyetli bütün tiyatroseverler"? Bir de "kötü niyetli bütün tiyatroseverler" mi var? Varsa, bunlar kim? Şehir Tiyatroları'nın pespayeliğini ortaya seren Nedim Saban mı? Nedim Saban'ın kaleme aldığı gerçekleri yayınlayan "Tiyatro Dünyası internet sitesi yetkilileri" mi? Reşat Nuri Güntekin'in yazdığı ve yayınladığı günden bu yana "Balıkesir Muhasebecisi" olarak bilinen oyunun adını "Balıkesir Muhallebicisi"ne dönüştürebilecek denli dikkatten yoksun "reklam ajansının teknik servisindeki" elemanlar mı? Kim bu "kötü niyetli bütün tiyatroseverler"? Yoksa, Nedim Saban'ın yürekli çıkışını, ilk andan başlayarak gündeme taşıyan, gündem yapan, gündemden düşürmeyen Hilmi Bulunmaz mı? Kim? Kim?! Kim?!!

***

İşte Kazmacıbaşı'nın Sesi ve Kurtlar Vadisi Pusu Bölüm Oyuncusu Bestem Türen'in Tiyatro Dünyası sitesine gönderdiği pespaye "açıklama":


Şehir Tiyatroları'ndan Nedim Saban'ın "Balıkesir Muhallebicisi" başlıklı yazısına açıklama

Tiyatro Dünyası internet sitesi yetkililerine;

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın 23 Ekim 2008 Perşembe günü Sabah ve Cumhuriyet gazetelerinde yayınlanan aylık ilanında, Reşat Nuri Güntekin’in Balıkesir Muhasebecisi adlı oyununun adı ilanın hazırlandığı reklam ajansının teknik servisindeki bir hata sonucunda tashihli çıkmış, baskı sonrasında fark edilerek daha sonraki baskılarda bu hata düzeltilmiştir.
Bu hata için iyi niyetli bütün tiyatroseverlerden özür dileriz…

İ.B.B Şehir Tiyatroları
Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu
Bestem Türen



(Kaynak: Tiyatro Dünyası)

***

Ayrıca bakınız:
Oyun, “Nedim Saban’dan Kazmacıbaşı’na muhallebi dersi”
Büktel, “DT’nin tiyatro sanatına yönelik son ihanet belgesi”
Oyun, “İmam osurursa, cemaat sıçar”
Oyun, "Reşat Nuri Güntekin oyunları"