20 Ekim 2008 Pazartesi

İmam osurursa, cemaat sıçar!...

Hürriyet Video'larını izlemet için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!

Devletin Başbakan'ı, Dağlarca'nın diye Çamlıbel'in şiirini okursa; Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Çankaya kitabını Refik Halit Karay'a mal eder!...

(Bakınız: Büktel, "Çankaya / Refik Halit Karay")


Başbakan, Dağlarca’nın diye Çamlıbel’in şiirini okudu!


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün, 6. Uluslararası Türk Dili Kurultayı’na Fazıl Hüsnü Dağlarca’yı rahmetle anarak başladı. Erdoğan, Dağlarca’yı, “Şiir çağlayanı, Türkçemizin abideleşmiş şairi” olarak niteledi.

Ancak, Erdoğan, Dağlarca’nın “Sanat” adlı şiirini okuyacağını söyleyerek, Faruk Nafiz Çamlıbel’in aynı adı taşıyan şiirini okudu.

Erdoğan, “Türkçenin dil lezzetini, Anadolu’nun ruh köküne uygun bir ustalıkla dile getiren şair Dağlarca’nın ‘Sanat’ adlı şiirini Türk Dili Kurultayı’nın manasına uygunluğu dolayısıyla burada okumak istiyorum” dedikten sonra Çamlıbel’in “Sanat” adlı şiirine yer verdi.

Konuşmasında Nâzım Hikmet, Necip Fazıl, Attilâ İlhan, Adalet Ağaoğlu, Orhan Pamuk gibi isimleri de “Türkçenin meyve veren, gürbüz, güçlü dalları” olarak öven Erdoğan, şunları da söyledi:

“Dilimiz bugün hoyrat bir saldırıyla yüz yüzedir. Özellikle medya ve sanal âlemin kontrolsüzlüğü, dilimiz Türkçenin ve diğer dillerin geleceği adına kaygı vericidir.”

(Kaynak: Milliyet)