31 Ağustos 2013 Cumartesi

Asılsız ihbar ve saldırılar sonucu ilgilenemediğimiz dergiyle ilgileniyoruz

"İFTİRA SUÇU SANIK"ı Gülhan Avşar Demirkanlı'nın Sahibesi ve "ASILSIZ İHBARCI" Mustafa Şükrü Demkanlı'nın Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptığı "ENTELEKTÜEL VE HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI" ana sponsoru Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin Şubat 2013 tarihli ve 246. sayısının 3. sayfasında "ASILSIZ İHBARCI" Mustafa Şükrü Demirkanlı aynen şunu diyor:

"Tiyatro... Tiyatro...'nun 1. sayı kapağını Mengü Ertel yapmıştı, eskimeyen, geçerliliğini hâlâ koruyan o kapak, o muhteşem kapak. 22. yılın ilk sayısının kapağında da Nâzım Hikmet, Brecht yorumcusu, yılların eskitemediği Zeliha Berksoy var, Zeliha Hoca ile PINAR EROL yine doyumsuz bir söyleşi gerçekleştirdi."

Oyun'un notu: PINAR EROL'u büyük hâle getirip, linkini biz verdik!

***

Aşağıda linkini verdiğimiz yazıdan çok küçük bir tadımlık sunuyoruz:

Ayla Algan, söyleşinin hemen başında, birtakım tiyatro adamlarını sayarken, "Peter Brook"un da adını anıyordu. Ne var ki Pınar Erol, "Peter Brook"u "Petersburg" anlıyor ve öyle yazıyordu. Pınar Erol, tiyatro sanatına çok uzak olduğunu sandığım biri. Bu sanata uzak olan birinin, "Peter Brook"u, "Petersburg" olarak anlaması, bir yanlış değil, bir hatâdır. Her hatâ gibi, bu durum da yerden yere vurulabilecek bir eleştiriye neden olmayabilir...

Ayrıca mutlaka bakınız: "Petersburg skandalı"