20 Temmuz 2013 Cumartesi

Sahte duygular mimarı, hırsız Shakespeare'in "Hamlet"ini izlemiyoruz!...

İçinde "Hamlet" pisliği geçen yazıları okumak için tıklayınız:

Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz diyor ki: "Hiçbir kutsalım olmadığı hâlde, kutsala dikkat ederim. Ama bence, güzellik yarışmaları, insanları iyice koyunlaştırmak anlamına gelir. Buna karşın, herhangi bir eylemi, gayet başka bir eylem nedeniyle SANSÜR etme yanlısı değilim. Ama, Hıdır Geviş, ya faşizmi bilmiyor yada kavram kargaşası dezenformasyonu yapıyor. Yineliyorum ki, kesinlikle SANSÜR'den yana değilim... Ancak, bir güzellik yarışması düzenlerken, 'Kutlu Doğum Haftası' sürecine de dikkat etmekte büyük yarar var kanısındayım. Demokratların işi çok kolay: 'Sen benim Kutlu Doğum Haftası anlayışıma dikkat edeceksin, ben de senin bu güzellik yarışmana dikkat edeceğim.' Sosyalist olmak, olağanüstü zor bir iş!..."

Taraf Gazetesi'nin faşizm anlayışı ilginç yada Hıdır Geviş faşizme karşı olmayı "Speedo mayolarıyla kumların üzerine uzan"mak sanıyor hâlâ!...

Basın toplantısında sarı gömleğinin üzerine sarı kravat takan Yrd. Doç. Dr. Erbil Göktaş'ın yönetimindeki Yeni Tiyatro Dergisi, şimdi de EMEK ve BAŞARI ÖDÜLLERİ düzenleyerek ilgiyi ve şimşekleri üstüne çekiyor!

Nikolayeviç Tolstoy'un "SANAT NEDİR?" kitabını sürekli olarak kendine kılavuz edinmeyi alışkanlık hâline getiren Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Tolstoy'un bu kitabında bulunan "Shakespeare ve Dram Sanatı Üzerine" başlıklı bölümdeki gayet net, somut gerçeklere yaslanarak şöyle diyor: "Tiyatro tarihindeki en büyük asparagas, hırsız tiyatro esnafı Shakespeare'dir..."

400 yıldır sahneleri kirleten Shakespeare üzerine çok kafa yoranlar var

Neslihan Çakıner twitter'ın dar olanaklarını çok iyi kullanmaya çalışıyor

Yumurtasız omlet yapıp Shakespeare'siz Hamlet yöneten adam üfürdü!

LİNÇÇİ Kemal'e Hamlet parası verirse, Kültür Bakanlığı'nı topa tutarız!

Tiyatral emperyalizm dünya halklarına hırsız Shakespeare'le saldırıyor!

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi gazisi Kemal de hırsız Shakespeare'e dayanıyor!

***

Oyun'dan önemli not: "ENTELEKTÜEL VE HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI" nedeniyle, gayet yakıcı siyasal, tarihsel ve toplumsal olaylara müdahil olmakta olağanüstü boyutta zorlanıyoruz. Aşacağız!...