25 Nisan 2013 Perşembe

Neslihan Çakıner twitter'ın dar olanaklarını çok iyi kullanmaya çalışıyor


Pazara gidelim bir Shakespeare alalım 

Kral Lear için son dakikalar Bethan Cullinane ve Matthew Romain dışındaki oyuncular klişelerin etrafında döndü durdu. Basit ve güzel reji buluşları vardı fakat oyunun geneline yayılmadığı için güdük kaldı. Lear'ı oynayan Joseph Marcell kabus gibi bir oyunculuk sergiledi, rol rol kokan ve yoran bir oyundu bence. Oyuncuların çoğu Hamlet'in oyuncular tiradında ne yapmayın denilmişse yapmışlar, Shakespeare izlese ne derdi merak ettim :) Hele bir oyuncu o kadar güzel kör oldu ki sanırsınız gözleri oyulmuyorda sanki kaşından kıl aldırıyor :) Shakespeare's Globe'un Kral Lear'ı... Büyük beklentiyle gitmemek lazımmış demek ki! "Verdiğim parçayı nolur..." ahh ahh!!!

***

Melih Anık Yıllarca Bolşoy diye 5."cast"ı getirdiler Türkiye'ye.. Globe da "turne" kadrosu mu yapmış acaba?

İlkay Akdağlı ‏- Globe Theatre'dan Kral Lear, hayal kırıklığı oldu. Tatsız, yavan, yaratıcılıktan eser yok. Sadece söz parlattılar.

***

Ayrıca bakınız:


Nikolayeviç Tolstoy'un "SANAT NEDİR?" kitabını sürekli olarak kendine kılavuz edinmeyi alışkanlık hâline getiren Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Tolstoy'un bu kitabında bulunan "Shakespeare ve Dram Sanatı Üzerine" başlıklı bölümdeki gayet net, somut gerçeklere yaslanarak şöyle diyor: "Tiyatro tarihindeki en büyük asparagas, hırsız tiyatro esnafı Shakespeare'dir..."

400 yıldır sahneleri kirleten Shakespeare üzerine çok kafa yoranlar var