29 Aralık 2012 Cumartesi

Özgür Tiyatro, Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) henüz 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a "Emek Ödülü" vermeden yıllar önce TAKSAV'ın düzenlemiş olduğu Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali'nde "Zengin Mutfağı" oyunuyla katılarak "rengini" çok net belli etmişti!

ZENGİN MUTFAĞI - Özgür Tiyatro

Tarih: 29 Kasım 2004 – Pazartesi
Saat: 20.00
Yer: Ankara Sanat Tiyateosu

Yönetmen: Özgür BAŞKAYA
Yazar: Vasıf ÖNGÖREN
Süre: 120 dk
Perde: 2
Sahne ve Kostüm Tasarımı: Güzin YAMANER
Dekor Tasarımı: Adil Barış ÖZTÜRK
Işık Tasarımı: Murat İLHAN
Müzik / Efektler: Özgür DOĞAN
Oyuncular: Özgür BAŞKAYA, Oğuz ERSÖZEN, Barış YILMAZ, Ömürhan SOYSAL, Emrah AKTÜRK, Kahraman YILDIRIM, Yasin YÜREKLİ, Murat İLHAN, Özgür DOĞAN, Sibel ADUŞ, Gülizar GÜNEŞ, Ceren KAHRAMAN, Esra GÜL, Pelin TEMUR, Elif TURAN, Azime YILDIZ, Tülay GÜRGÖZ, Pırıl AKKUŞ

Oyunun Konusu:
15-16 Haziran 1970 işçi direnişini anlatan "Zengin Mutfağı", toplumcu Türk Tiyatrosu yazarlarından Vasıf Öngören'in en güzel oyunlarından biridir. Kızıl sendikaya karşı tavrıyla ünlenen bir burjuvanın köşkünde ve onun mutfağında geçen komik olaylarla süslü, dramatik bir oyun olan "Zengin Mutfağı"nda taraf olmayan aşçının anlatımları ve hatırladığı süreçlerle oyun izleği oluşturulmuştur. Mutfak görüntüsünün arka planında ise işçi sınıfı hareketinin en önemli eylemlerinden ve belki de en önemlisi olan 15-16 Haziran süreci, sıkıyönetim ve baskıları göstermeci bir üslupla anlatılır.

(Kaynak: TAKSAV)

***

Ayrıca bakınız:

Bulunmaz Tiyatro - İstanbul emekçisi Oğuzcan Önver'e fiziksel olarak saldıran adamlarını görmezden gelen Ayşenil Şamlıoğlu, "Zengin Mutfağı" oyununun oynandığı tiyatro salonunun üçüncü sırasındaki iki kadın izleyicinin "BOZKURT İŞÂRETİ" yapıp kendi "değerlerini" haykırmasını "SALDIRI" diye niteleyerek, doğal bir çelişkiyi yapay çelişkiymiş gibi algılamamıza neden oluyor hâlâ!

LİNÇ KAMPANYASI imzacısı Orhan Aydın, yine üfürmeye başladı!

"Zengin Mutfağı"nın yönetmeni (en yetkilisi) Aslı Öngören diyor ki:

"Zengin Mutfağı'nın yönetmeni (en yetkilisi) Aslı Öngören, "Kurt işareti yapan 2 kişi sahneye çıktı" demiyor; Evrensel Gazetesi, "Kurt işareti yapan 2 kişi sahneye çıktı" diyor! HANGİSİ DOĞRU?


Hilmi Bulunmaz, Harbiye'ye "Zengin Mutfağı" ile ilgili e-posta attı!


Feridun Çetinkaya, LİNÇÇİ Metin Boran'la LİNÇÇİ Üstün Akmen'in düzeysiz tiyatro yazıları yazdığı Evrensel Gazetesi'nin yayınladığı aşağıdaki tweet'ine inanmış ve iman etmiş ki, derhal retweet'lemiş!

LİNÇÇİ Mimesis'te yayınlanan yazılara güvenmesek de, bu yazıyı, Aslı Öngören'in sözüne güvendiğimiz için okurlarımıza sunuyoruz!


"Zengin Mutfağı"nın yönetmeni "küfür var" demiyor; Radikal diyor!


Bulunmaz'ın attığı e-postaya yanıt vermeyen açıklama yapar mı?


Hilmi Bulunmaz, oğlu Cemal'le birlikte Zengin Mutfağı'nı izleyecek!


"Zengin Mutfağı"nın yönetmeni "küfür var" demiyor; T24 var diyor!


Özgür Başkaya, yedi yıl önce "Zengin Mutfağı" hakkında yazmıştı!