28 Aralık 2012 Cuma

LİNÇ KAMPANYASI imzacısı Orhan Aydın, yine üfürmeye başladı!

Türkiye dramatik yazarlığının "Everest"i "Theope" adlı oyunun yazarı ve "Ölüleri Gömün" oyununun çevirmeni Coşkun Büktel'le Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Bulunmaz Tiyatro - İstanbul Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını ilelebet ilga ve imhâ etmek isteyen ve tam tamına 1100 KİŞİLİK KİŞİLİKSİZ KİŞİ tarafından düzenlenmiş LİNÇ KAMPANYASI için imza atan LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların fotoğraflarını baş aşağı yayınladığımız gibi, bu fotoğrafı da tabii ki aynen öyle yayınladık. LİNÇÇİ Orhan Aydın'la birlikte LİNÇÇİ olmayan oyuncuların suretlerini de baş aşağı yayınlandığımız için, LİNÇÇİ olmayan oyunculardan son derecede özür dileriz! Aman bizi bağışlasınlar!!!

***

Saldırıya ilişkin soL'a değerlendirmede bulunan tiyatro sanatçısı Orhan Aydın şöyle konuştu:

Bu saldırı, AKP tarafından açık adıyla ifade edilerek yaşadığımız sanat ve sanatçı düşmanlığının dışa vurumudur. Hayatın her alanında ve parlamentoda dinci gericiliğin, yobazlığın ve muhafazakârlığın yedek lastiği haline gelmiş faşizmin sanat ve sanat düşmanlığı konusunda da AKP ile aynı çizgide olduklarını bir kez daha anlamış oluyoruz. Bu ırkçı, faşist ve gerici saldırı o gün oyunu izleyen seyirciler tarafından püskürtüldüğü gibi tüm sanat alanları ve tiyatro yaratıcıları tarafından da mutlak yenik düşürülecektir. Sahnelerimiz insanlarımızın ortak evidir, sahnelerimiz üzerindeki oyunlarımız hepimizindir. Vasıf Öngören tiyatromuzun onurlu bir yaratıcısıdır ve hiçbir zaman yalnız kalmayacaktır. Oyunun oynandığı her gün orada olacağız ve oyunun yaratıcılarını, meslektaşlarımızı yalnız bırakmayacağız.

(Kaynak: soL)

***

Ayrıca bakınız:

Bulunmaz Tiyatro - İstanbul emekçisi Oğuzcan Önver'e fiziksel olarak saldıran adamlarını görmezden gelen Ayşenil Şamlıoğlu, "Zengin Mutfağı" oyununun oynandığı tiyatro salonunun üçüncü sırasındaki iki kadın izleyicinin "BOZKURT İŞÂRETİ" yapıp kendi "değerlerini" haykırmasını "SALDIRI" diye niteleyerek, doğal bir çelişkiyi yapay çelişkiymiş gibi algılamamıza neden oluyor hâlâ!