7 Aralık 2012 Cuma

Haydaaa! Emekçi halkı iyice uyutmak için magazin dozunu artıran medya, Nihat Haluk Bilginer'le Aşkın Nur Yengi sosunu kullanıyor!

Tiyatroyu sanata yaklaştırıp estetik boyuta yükseltmek yerine, magazin düzeysizliğine düşüren medya, tiyatronun estetik boyut kazanıp kuramsal düzleme sıçramasını engelliyor. Dört yüz yıldır dünya sahnelerini hızla, hem de şimşek hızıyla kirleten William Shakespeare'in yapay rüzgârıyla yelkenini şişiren tiyatro esnafı, Tolstoy'un yüz yılı aşkın bir zaman önce yazdığı "Sanat Nedir?" ve "Shakespeare ve Dram Sanatı Üzerine" kitaplarını göremeyecek bir körlükte olduğundan, medyanın magazin rüzgârına teslim olup, günlük yakıcı sorunlarla boğuşmaya devam ediyor hâlâ!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz

***

Aşkın Nur Yengi'nin gizli bir aşkı mı var

Antonius ile Kleopatra'da oynayan Haluk Bilginer ve Zerrin Tekindor'un aşk yaşadığı söyleniyor. Yeni dedikodu ise Aşkın Nur Yengi'nin de aşk yaşadığı...

Kızı Nazlım’ı 2006’da zorlu bir hamilelik sonucunda doğuran Aşkın Nur Yengi, ‘Erken Doğan Bebekleri Yaşatma Derneği’nin 10 Aralık’ta Çırağan Sarayı’nda düzenleyeceği baloda sahneye çıkacak.

Önceki gün Bebek Poseidon’daki basın toplantısına katılan Aşkın Nur Yengi, Eylül’de boşandığı Haluk Bilginer ile ilgili sorular üzerine, “Yine mi aynı konu? Konuşmayacağım” yanıtını verdi.

Haluk Bilginer’in, Zerrin Tekindor ile birlikte olduğu söyleniyor. Yeni bir dedikodu da şu: Aşkın Nur Yengi gizli bir aşk yaşıyor.

(Kaynak: istanbul HABER)

***

Ayrıca bakınız:

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz yönetimindeki Bulunmaz Tiyatro - İstanbul'da sürmekte olan "Shakespeare'iniz kim?" adlı etkinliğe katılmak isteyenler, Lev Nikolayeviç Tolstoy'un yazmış olduğu yetmiş beş sayfalık "Shakespeare ve Dram Sanatı Üzerine" kitabını (mümkünse İngilizce olarak) mutlaka okuyup gelmeliler!