7 Aralık 2012 Cuma

Kılavuzu garip Şahika Tekand olan SANSÜRCÜ BİRGün Gazetesi ve SANSÜRCÜ Yeni Tiyatro Dergisi yazarı Yağmur Yağmur kardeşimiz, bırakınız tiyatro sanatının ince kuramsal derinliğini anlamayı bir yana, kendini Türkçe olarak ifade etmekte bile oldukça büyük sorun yaşıyor...

Şahika Tekand

***

"tekabül etmek: karşılık olmak, karşılamak, bir şeyin yerini tutmak" (Kaynak: TDK)

***

Yeni Tiyatro Dergisi 1. Emek ve Başarı Ödülleri Seçici Kurulu Üyesi ve SANSÜRCÜ BİRGün Gazetesi yazarlarından Yağmur Yağmur, SANSÜRCÜ BİRGün Gazetesi'ndeki "Sanat yaşamsal bir ihtiyaçtır" başlıklı tırışkadan yazısına şu tümceyle başlamış:

"Onunla ilk kez karşı karşıya gelmem 2005 yılının Eylül ayına tekabül eder."

(Kaynak: BİRGün)

*** 

SANSÜRCÜ Yeni Tiyatro Dergisi yazarı Yağmur Yağmur bacımızın yukarıdaki tümcesini değiştirmeden, sadece "tekabül eder" sözünü değiştirerek yeniden yazalım:


"Onunla ilk kez karşı karşıya gelmem 2005 yılının Eylül ayına karşılık olur / 2005 yılının Eylül ayını karşılar / 2005 yılının Eylül ayının yerini tutar."

Yağmur Yağmur bacımıza ait yukarıdaki akortsuz, armoniden uzak, kakofonik ve sorunlu tümce, SANSÜRCÜ BİRGün Gazetesi ve SANSÜRCÜ Yeni Tiyatro Dergisi yöneticileri için yeterli düzeyde bir tümce olarak kendi varlığını gayet rahat mışıl mışıl sürdürüyor. Ancak benim yönettiğim Bulunmaz Tiyatro - İstanbul'daki yazarlık çalışmalarına katılan herhangi bir kişi, bu düzeysizlikte bir yazı yazdığında, o kişiyi çok net bir dille derhal uyarıyorum. Yağmur Yağmur, benim "öğrencim" değil de, SANSÜRCÜ BİRGün Gazetesi ile SANSÜRCÜ Yeni Tiyatro Dergisi yöneticilerinin "öğrenci"si olduğuna göre, Yağmur Yağmur'un yazınsal gelişiminin tamamlanması adına benim elimden pek bir şey gelemeyeceğinden, ben de, ancak buradan eleştirilerimi sürekli olarak gündeme getirmeyi sürdüreceğim.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz

***

Ayrıca bakınız:


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Yeni Tiyatro Dergisi'nin Aralık 2012 tarihli 44. sayısını 7 Aralık 2012 Cuma günü ele geçirdi!...

Erbil Göktaş yönetimindeki Yeni Tiyatro Dergisi nitelikli yazı yazacak insan sıkıntısı çekerken, "Yağmur Durduğunda" üç "eleştiri" ile değerlendirilip, Yağmur Yağmur üç yazıyla yağıyor!