2 Kasım 2012 Cuma

LİNÇÇİ Boğaziçi Üniversitesi Çocukları tarafından yayınlanan LİNÇÇİ Mimesis, ne yapacağına karar vermekte zorlanıyor; kendi yayınladıkları haberi kendilerinin sansür etmesinden sonra, bizim o haberi ("Linççi ve sansürcü Mimesis'in önce yayınlayıp sonra sildiği haber!") yayınlamamız nedeniyle iyice şaftı dağıtarak, ne yapacaklarına kendileri de karar veremez duruma düştüler!

'Müebbet Masalı' 'Aşk Olsun Sana Çocuk' mu Oldu?

Mimesis Haber / Tiyatro oyuncusu ve yazar Nihat Çapar iddiasına göre Nihat Çapar, Samsun Sanat Tiyatrosu genel sanat yönetmeni Yaşar Gündem aleyhine İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığına intihal iddiası ile suç duyurusunda bulundu ve bunun neticesinde Savcılık tarafından soruşturma yürütülerek İzmir Fikir ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesinde kamu davası açıldı.

Yaşar Gündem’e, Deniz Gezmiş ve dava arkadaşlarının politik süreçlerini konu edinen bu oyunu postaladığını ifade eden Nihat Çapar kendi yazdığı “Müebbet Masalı” isimli iki perde belgesel oyununun “Aşk Olsun Sana Çocuk” ismi ile Yaşar Gündem tarafından intihal edildiğini iddia etti. Hatta bu durumun soruşturma aşamasında İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı dosyasından yapılan bilirkişi inceleme raporunda tespit edildiği yine Nihat Çapar tarafından ifade edildi.

Alınan bilgilere göre intihal iddiasına konu edilen davada yerel Mahkeme suçlama yöneltilen Samsun Sanat Tiyatrosu genel sanat yönetmeni Yaşar Gündem hakkında beraat kararı verdi. Bilirkişi raporu ile intihalin açık olduğu iddiasını taşıyan Nihat Çapar ise dava dosyasını temyiz edeceğini zira haksızlığa uğradığını ifade etti.

Yaşar Gündem’e ulaşamadığımızdan kendisinin konu hakkındaki cevaplarını siz okuyucularımıza henüz aktaramıyoruz; ancak “Mimesis’ten “Nihat Çapar’dan Telif Davası” Haberi İçin Açıklama” başlıklı haberimizde de ifade edildiği üzere Mimesis olarak konuyla ilgili her türlü görüşe ya da cevap hakkına da aynı biçimde yer vermeyi ilke olarak benimsediğimizden taraflar arasındaki intihal iddiası ile ilgili ihtilafı tüm boyutları ile takip etmeye devam edecek ve cevap hakkı bağlamında tarafımıza ulaşacak tüm bilgileri siz okuyucularımızla paylaşacağız.

Fırat Kuyurtar / Mimesis

(Kaynak: Mimesis)

***

Ayrıca bakınız:

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakamı AKP'li Ertuğrul Günay'dan hibe alan Samsun Sanat Tiyatrosu, "Deniz Gezmiş konusu"nu içeren oyunu satıyor!

Kültür Bakanlığı çanağı yalamak için varlık gösteren kapitalist tiyatro kuruluşları, Kültür Bakanlığı çanağını yalamaya ısrarla devam ediyorlar hâlâ!

LİNÇ KAMPANYASI düzenlemekten yorulan "Türk tiyatrosu", şimdi, sade suya tirit tartışmalarla gündemin kenarında gezinme turları atmakla meşgul oluyor!

Hilmi Bulunmaz, aşağıdaki duyuruyu okur okumaz şaşkınlığa uğrayarak "fesupanallah" çekti: "Deniz Gezmiş iyi para (bir kişi 45.00 TL ve hem de bir buçuk yıl önce) ediyor yada (Deniz Gezmiş adını kullanarak Kültür Bakanlığı Çanağı yalayan) Samsun Sanat Tiyatrosu her taraftan malı iyice götürüyor!"

Kültür Bakanlığı Çanağı yalamadan tiyatro yapamayanların listesi!

LİNÇÇİ Mimesis, sadece başkalarını değil kendini de sansürlüyor!

Linççi ve sansürcü Mimesis'in önce yayınlayıp sonra sildiği haber!