12 Temmuz 2011 Salı

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakamı AKP'li Ertuğrul Günay'dan hibe alan Samsun Sanat Tiyatrosu, "Deniz Gezmiş konusu"nu içeren oyunu satıyor!

Samsun Sanat Tiyatrosu:

Altınoluk Belediyesi ve Altınoluk Atatürkçü Düşünce derneği nin

Organizasyonu ile Samsun Sanat Tiyatrosu Yaşar Gündem’in oyunlaştırıp yönettiği “AŞK OLSUN SANA ÇOCUK” adlı oyunu 09.TEMMUZ.2011 Cumartesi günü amfi tiyatroda sergiledi.

Yoğun katılımın olduğu geceye 68 Liler Birliği Vakfı Genel Saymanı Ali IŞIK , İTDÜ Öğr.Bir.Bşk. Gökalp EREN, Av.Talat GÜNEŞ,Ulusal Kanal Programcısı Merdan ASLAN,Av.Cemil ORKUNOĞLU,Hacı TONAK ve Bora GEZMİŞ in katılımı ile gecenin sonunda duygulu anlar yaşandı.

Yaşar GÜNDEM “68 li Ülke olaylarına Halkına duyarlı iyi çocukların hikayesidir anlatılan.Elbette Deniz Elbette Hüseyin Elbette Yusuf Kadiri,Alpı,Hacı tonağı,endi Mustafa yı, Semih,Mahiri,sinanı,İrfanı Ve tüm devrimcileri atlamadan anımsatmak ve belgesel bir oyun sunmak.Destan aslında belli. Yaşanılanlar somut. Bunları kurguluyoruz.Fakat gerçekte yaşanmış ve kitaplara yansımamış o kadar çok anı var ki..İnsan kokan bunları araştırıyoruz.İnsani ve yaşanmış öyküler le belgelere dayalı geçmişi hatırlatmak derdindeyiz.

TAM BAĞIMSIZLIK mücadelesi için yaşamlarını hiçe sayan Devrimci ruh la dik duruş sergileyenlerin bu gün cebini dolduran vatan hainlerine gönderme yapmaktır derdimiz,

Tam bağımsızlık mücadelesi için tek bir adam öldürmeden

İdama gidenlerin İdama giderken bile Ülke sorunlarını kendi sorunları sayan yiğitlerin haykırışı olacak sahnede

AŞK OLSUN SANA ÇOCUK izleyen de belki pişmanlık belki haykırış belki burukluk yaratacak ama Ne olacaksa izleyicide Bizim derdimiz Bellek, bizim derdimiz geçmiş , bizim derdimizÜlkesi için mücadele edenler, İstanbul boğaz köprüsü projelendirilirken, Hakkari zap suyuna köprü yapan beyinleri

Hatırlamak, “



TEMMUZ.2011 OYUN TAKVİMİ

20.TEMMUZ-ÇARŞAMBA-İZMİR

21.TEMMUZ-PERŞEMBE-İZMİR

22.TEMMUZ-CUMA-BURHANİYE

23.TEMMUZ-CUMARTESİ

24.TEMMUZ-PAZAR-GÜRE

25.TEMMUZ-PAZARTESİ

26.TEMMUZ-SALI

27.TEMMUZ-ÇARŞAMBA

28.TEMMUZ-PERŞEMBE-ANTALYA

29.TEMMUZ-CUMA-MARMARİS

Haber Giriş Tarihi: 12 Temmuz 2011