16 Ağustos 2012 Perşembe

Uludağ Üniversitesi'nden Prof. Dr. Nurhan Tekerek Bulunmaz'ı dâvâ etti!


İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA

ŞİKÂYET EDEN: Prof. Dr. NURHAN TEKEREK


VEKİLİ: Av. BURHAN GÜN

Sinema Emekçileri Sendikası, Gazeteci Erol Dernek Sok. No: 8 Sinema Evi Kat: 2 Beyoğlu / İstanbul

ŞİKÂYET EDİLEN: HİLMİ BULUNMAZ

ADRES: Ali Baba Türbe Sokak Onur Han No: 13/8 Çemberlitaş, İstanbul
TELEFON: 0212 513 47 32
FAKS: 0212 513 47 33
E-POSTA: tiyatroyun@gmail.com
SUÇLAR: 1) Hakaret
2) Kişiler Arasındaki Haberleşmenin Gizliliğini Alenen İfşa Etme ve Haberleşmenin Gizliliğini İhlal Etmek
3) Kişisel Verilerin İzinsiz Kaydedilmesi
4) 5846 sayılı Yasaya Muhalefet
SUÇ TARİHİ: 01, 06, 08, 14, 16 Haziran 2010 ve devamı, ve öncesi

AÇIKLAMALAR


1. HİLMİ BULUNMAZ adlı kişinin yöneticiliğini yaptığı http://tiyatroyun.blogspot.com adlı internet sitesinde belli aralıklarla ve tarihlerde müvekkilim Prof. Dr. Nurhan Tekerek hakkında hakaret niteliğinde yazılar yayınlanmıştır. En son ulaşabildiğimiz ve öğrenebildiğimiz 01 Haziran 2010, 06 Haziran 2010, 08 Haziran 2010, 14 Haziran 2010, 16 Haziran 2010 tarihlerinde yazılan ve hala sitede bulunan yazılardır. Bu yazılar yoluyla müvekkilim Prof. Dr. Nurhan Tekerek'e HİLMİ BULUNMAZ tarafından İNTERNET üzerinden HAKARET edilmiştir, edilmeye devam edilmektedir.


2. Yine HİLMİ BULUNMAZ adlı kişi yöneticiliğini yaptığı http://tiyatroyun.blog.com adlı internet sitesinde 14 Haziran 2010 tarihinde yine HİLMİ BULUNMAZ tarafından, müvekkilimin izni olmaksızın aşağıda bulunan linkte bir dernek üyesi olmasından kaynaklanan bir iç yazışmayı dezenformasyon yöntemi kullanarak yayınlamıştır. Böylece KİŞİSEL VERİLERİ İZİNSİZ YAYINLAMIŞ, KENDİ SİTESİNE KAYDETMİŞ ve müvekkilimi mağdur etmiştir. Yine 14 Haziran 2010 tarihinde yapılan dernekteki iç yazışma dernek üyesi ve genel sekreteri olan Av. Burhan Gün ve müvekkilim arasında kapalı gurup olan bir mail gurubu üzerinden yapılmıştır. Dolayısıyla bu yazının izinsiz yayınlanması HABERLEŞME GİZLİLİĞİNİ İHLAL NİTELİĞİNDE BİR EYLEMDİR. Üstelik Av. Burhan Gün, mail olarak yapılan eylemle ilgili site yöneticisi HİLMİ BULUNMAZ'a ihtarda bulunmuş ve yazının derhal kaldırılmasını ve tekzip yayınlanmasını istemiştir.  Buna rağmen HİLMİ BULUNMAZ bu iç yazışmayı yayınlamayı sürdürmüştür.


3. Şikâyet edilen HİLMİ BULUNMAZ internet sitesinde müvekkilim Prof. Dr. Nurhan Tekerek'e hakaret etmeye devam etmektedir. Ekte delil olarak da sunulan ve hakaret niteliğindeki alıntılar şöyledir.


* http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/lincci/-prof-dr-nurhan-tekerekin-web.html


01 Haziran 2010 tarihinde yayınlanan yazıda Müvekkilim Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in fotoğrafı ters çevrilmiştir. Ardından da yazının altına bu fotoğrafla ilgili HAKARET içeren LİNÇÇİ sözcüğü kullanılmıştır. 


"Sayın LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in oturduğu yemek masasında...", "Sayın LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in yemeği henüz önüne konulmamış."


* http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/lincci/-prof-dr-nurhan-tekerek-bile-bizden.html


08 Haziran 2010 tarihinde yayınlanan yazıdı Müvekkilim Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in fotoğrafı ters çevrilmiştir. Burada "Ayrıca bakınız:" ifadesinden sonra müvekkilim hakkında HAKARET içeren ifadeler kullanılmıştır. Buna göre; ekte de delil olarak sunduğumuz sayfadan aynen alıntılayarak;


"On bir yaşına yeni basmış, soyut düşünebilme becerisini henüz edinmiş bir çocuğun düzeyine bile ulaşamayan LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek'ten inciler"


Yine bu sayfada hemen müvekkilimin ters çevrilmiş fotoğrafının altına şu yorum yazılmıştır. Aynen alıntılayarak;


"Google'da Prof. Dr. Nurhan Tekerek diye arama yaptığınızda 2.430 sonuçtan birinci ve ikinci sıralarda sitemiz çıkıyor" diye yazıyor.


Bu yorum müvekkilim Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in şikayet edilen HİLMİ BULUNMAZ tarafından kamuoyu nezdinde ne kadar çok mağdur edildiğine ilişkin önemli bir tespit ve delildir. Müvekkilim, Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölüm Başkanı'dır. Hem bir kamu görevlisi olması hem de mesleki anlamda oldukça saygın bir yerde durduğu aşikardır. Yine müvekkilim tiyatro sanatına neredeyse tüm ömrünü vermiştir. Dolayısıyla kendisinin kim olduğunu merak eden insanların ismini google gibi tüm dünyada en yaygın olan arama motoruna girdiklerinde ilk sırada kendisine hakaretler edilen ve hakkında kamuoyunda yanlış kanaatlere yol açan bu siteyle karşılaşmaktadır. Dolayısıyla müvekkilim oldukça mağdurdur ve yazıları bizzat yazan aynı zamanda sitenin de yöneticisi olan HİLMİ BULUNMAZ'dan şikâyetçidir ve kesinlikle uzlaşmak istememektedir.


HİLMİ BULUNMAZ, HAKARET niteliğindeki yayınlarını zincirleme olarak 06 Haziran 2010 tarihinde yayınlanan yazılarında sürdürmektedir. Yine ekte delil olarak sunulan sayfadaki yazıdan aynen alıntılayarak durum anlatılmaya çalışılacaktır. Buradaki yazı Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in "tiyatrodergisi.com.tr" adlı internet sitesindeki yazısının izinsiz alınması ve yayınlanması ayrıca buradaki ifadelerin HİLMİ BULUNMAZ tarafından kahverengi olarak dezenformasyon yöntemi kullanılarak yeniden yazılmasından oluşmaktadır. Dolayısıyla edebi eser niteliğinde olan bir yazının izinsiz kullanılması dolayısıyla nedeniyle 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına Muhalefet edilmiştir. Üstelik yazının yazarın izni alınmadan değiştirilmesi maddi haklarının ihlalinin yanı sıra manevi haklarının da ihlali anlamına gelmektedir. Sayın Savcılığının bu hususu da dikkate alarak izinsiz bir şekilde yayınlanmış olan yazı hakkında mali ve manevi hakların ihlalini de göz önünde bulundurması hakkaniyete uygun olacaktır.


* http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/nurhan-hocam-biliyorum-yollarımız-naslsa.html


Alıntılayarak,


"...Bunun yanı sıra LİNÇÇİ Nurhan Tekerek'in okunamaz hamlıktaki yazısını... biraz olsun olgunlaştırıp okunur hale getirmek için yaptığımız müdahaleler kahverengi harflerle yine biz yazdık", "LİNÇÇİ Nurhan Tekerek...""...İnanın on bir yaşına yeni basmış, soyut düşünebilme becerisini henüz edinmiş bir ilköğretim okulu öğrencisinin düzeyine bile asla ulaşamayan bir LİNÇÇİ profesörle karşı karşıya kalmak, beni insanlığımdan utandırıyor."


Yine yazıda müvekkilim Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in isminin olduğu her yere veya ondan bahsederken delil olarak sunduğumuz yazıda da açıkça görüldüğü gibi defalarca "LİNÇÇİ" ifadesi kullanılmıştır.


"...sana tek sözcükle "sahtekar" derdik..."


"...senin, mürekkep yalaman için verdiğimiz vergileri sana ve seni profesör bile yapan devlete haram ediyorum, haram ediyoruz!"


Son olarak izinsiz yayınlanan ve dezenforme edilen yazını sonuna doğru müvekkilim Prof. Dr. Nurhan Tekerek'in çalıştığı kuruma ve kariyerine yönelik hedef gösterici ve kendisinin itibarını ve kişiliğini karalamaya yönelik bir bölüm yazılmıştır. Bu bölümde müvekkilimin çalıştığı Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü, yardımcıları ve fakülte dekanı ve diğer bir kısım çalışma arkadaşı HİLMİ BULUNMAZ tarafından müvekkilim aleyhine kışkırtılmaya çalışılmıştır. Dolayısıyla müvekkilimin iş ve akademik kariyerine zarar verme saik ile hareket edilmiştir. Bu durumda müvekkilimi oldukça mağdur etmiştir.


4. Özetle HİLMİ BULUNMAZ'ın bu haksız ve hukuksuz söz ve eylemleri TCK 125: "HAKARET", TCK132; "Haberleşmenin Gizliliğini İhlal", TCK 135 "Kişisel Verilerin Kaydedilmesi" ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na Muhalefet suçlarının kapsamındadır. Bunların dikkate alınarak soruşturmanın başlatılması en büyük dileğimizdir.


5. Yine HİLMİ BULUNMAZ adlı kişinin yöneticisi olduğu bu internet sitesinde Türk Tiyatro Dünyasının önemli yazar, yönetmen, oyuncu, akademisyen ve yazarlarına hakaretler edilmekte ve sitenin yayını hala sürmektedir.


6. İnternetten arama motoruna müvekkilim Prof. Dr. Nurhan Tekerek yazanlar bu sitenin google'a bağlı bir blogspot olması nedeniyle öncelikli olarak bu siteyle karşılaşmakta ve müvekkilim hakkında yanlış bilgilenmektedirler.


7. Yine tiyatro dünyasında kendilerine HİLMİ BULUNMAZ tarafından hakaret edilen birçok kimse şikâyetçi olmaya ve dava açmaya hazırlanmaktadır.


8. Bunların ilki tarafımdan başlatılmıştır. HİLMİ BULUNMAZ hakkında 22.06.2010 tarihinde benzer sebeplerle yaptığım şikâyet neticesinde Basın Savcılığı şikâyetimi haklı bulmuş ve kamu davası açılması talebinde bulunmuştur. Ardından HİLMİ BULUNMAZ hakkında İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 2010/337 esas dosya numarasıyla HAKARET, KİŞİLER ARASINDAKİ HABERLEŞMENİN GİZLİLİĞİNİ ALENEN İFŞA ETME, HABERLEŞMENİN GİZLİLİĞİNİ İHLAL ETMEK suçlarından dolayı kamu davası açılmıştır. İlk duruşma 03.11.2010 saat: 09.30 da yapılacaktır.


9. HİLMİ BULUNMAZ, tiyatro dünyasının önemli insanlarının yazılarını dezenformasyon yöntemi kullanarak değiştirmekte, kişilerin ve kurumların fotoğraflarını baş aşağı koymakta ve kendilerine hakaret dolu yazılar yazmaktadır.


10. Yine HİLMİ BULUNMAZ, kişilerin izni olmadan yazılarını yayınlamakta bu nedenle 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na da muhalefet etmektedir.


HUKUKİ SEBEPLER:


1) Hakaret (TCK 125)

2) Haberleşmenin gizliliğini ihlâl (TCK 132)
3) Kişisel verilerin kaydedilmesi (TCK 135)
4) 5846 sayılı Yasaya muhalefet

DELİLLER


1. http://tiyatroyun.blogspot.com

2. http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/lincci/-prof-nurhan-tekerekin-web.html
3. http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/lincci/prof-dr-nurhan-tekerek-bile-bizden.html
4. http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/nurhan-hocam-biliyorum-yollarımız-naslsa.html
5. http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/oyun-yazarlar-ve-cevirmenleri-dernegi.html
6. http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/hilmi-bulunmaz-hakarette-hz-kesmiyor.html
7. http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/her-tiyatral-tasn-altnda-incci-oyun.html
8. http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/devlet-tiyatrolar-60-nc-ylnda-11-mays.html
ve diğerleri

SONUÇ VE İSTEM


Yukarıda sunduğumuz nedenlerle şikâyet edilen ve kendisinden her bir suç için ayrı ayrı şikâyetçi olduğumuz ve kesinlikle uzlaşma istemediğimiz HİLMİ BULUNMAZ hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını ve cezalandırılması için KAMU DAVASI açılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim. 01.10.2010


ŞİKÂYETÇİ

Prof. Dr. Nurhan Tekerek Vekili
Av. Burhan Gün