11 Temmuz 2012 Çarşamba

Dikmen Gürün anlaşılan o ki LİNÇÇİ Mimesis Dergisi'ni okumuyor!

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından MÜSTEHCEN 
görseller yayınlayan LİNÇÇİ MİMESİS DERGİSİ Yayın Kurulu Üyesi Dikmen Gürün (Maltepe Üniversitesi) diyor ki:


"Tiyatro çeviri ve araştırma dergisi Mimesis bir Boğaziçi Üniversitesi Yayını. Her sayısı titizlikle hazırlanan ve 
okurlarını olduğu kadar yazarlarını da besleyen bir bilimsel dergi. Kişiyi incelemeye, tartışmaya, sorgulamaya yönlendiren bir yapıya sahip. Mimesis’in son sayısında (19. sayı) odaklandığı dosya konularından biri Aristophanes ve Lysistrata." (Kaynak: "Sansür Kol Geziyor")


***


LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından MÜSTEHCEN 
görseller yayınlayan LİNÇÇİ MİMESİS DERGİSİ'nin 19. sayısına "Katkıda Bulunanlar" arasındaki LİNÇÇİ Sevilay Saral'ın kaleme aldığı "evlere şenlik" olmanın çok daha ötesinde büyük bir anlamı(!) bulunan "Beki L. Bahar'ın Ardından" 
başlıklı salak sepet yazıdan bir alıntı, Dikmen Gürün'ün ne kadar samimî(!) olduğunu çok rahatça kanıtlıyor:


"Beki L. Bahar bize kendisini tanıtırken, 'ben bir ev kadınıyım, aynı zamanda bir tiyatro severim (tiyatroseverim) ve de amatör bir tarihçiyim' demişti. O gün, henüz çalışmalarını bilmiyor olduğumuzdan bu beyanı gerçek kabul ettik ama kısa süre içinde bunun fazlasıyla mütevazi (Oyun'un notu: 
"mütevazi = birbirine paralel olan"... "mütevazı = alçak gönüllü") bir tanımlama olduğunu gördük. Kendisi birçok konuda makaleler yazmış, özellikle Yahudi tarihi alanında araştırmalar yapmış, aynı zamanda tiyatro metinleri kaleme almış bir şairdir. Biz tanıdığımızda yayımlanmış ve henüz yayımlanmamış bir çok (birçok) çalışması vardı Beki L. Bahar'ın."


(MİMESİS TİYATRO / ÇEVİRİ - ARAŞTIRMA DERGİSİ SAYI 19 sf. 229)


***


Ayrıca bakınız: 

Aristofanes Torunu Shakespeare Çocuğu AKP'li Ertuğrul Günay Yeğeni MÜSTEHCEN rseller yayınlayan LİNÇÇİ MİMESİS Dergisi, birlikte LİNÇ KAMPANYASI düzenledikleri LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin yedek lastiği konumuna düştü!