29 Haziran 2012 Cuma

Aristofanes Torunu Shakespeare Çocuğu AKP'li Ertuğrul Günay Yeğeni MÜSTEHCEN görseller yayınlayan LİNÇÇİ MİMESİS Dergisi, birlikte LİNÇ KAMPANYASI düzenledikleri LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin yedek lastiği konumuna düştü!

Kültür Bakanlığı "Yanlışlığı" Fark Etti


Dün, Yayın Yönetmeni  Mustafa Demirkanlı yorumunda "Mimesis'in Aynası" başlığı ile aynanın gösterdiklerine göz atarken, tarih boyunca yaşananları Sarah Culpepper Stroup’un mektubundan alıntılarla özetleyip Sosyalist (!) Bulunmaz'la, eleştirmen Melih Anık'ın Mimesis'e "Müstehcen" yaftası yapıştırmalarını tarihsel süreçteki benzerlerinin yanına iliştirmişti, bugün Kültür Bakanlığı olaya el atarak Mimesis'ten özür dileyip, soruşturma başlattıklarını açıklamalarıyla bu iki şahsın tarihsel rolünü daha da perçinlediler, tiyatro kamuoyu Sayın Anık ve Bulunmaz'ın özür dileyip gerici tavırlarından vazgeçip, geçmeyeceklerini beklemeye başladı. Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'nün açıklamasını Mimesis'den aktarıyoruz.

Mimesis Haber / Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Erol Sönmez, Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi’ni arayarak Mimesis Tiyatro Çeviri / Araştırma Dergisi'ne yönelik engelleme girişiminden dolayı özür diledi.

B.Ü. Yayınevi Müdürü Ergün Kocabıyık’tan aldığımız bilgiye göre Erol Sönmez, konuyla ilgili üzüntülerini dile getirerek Baskil İlçesi Halk Kütüphanesi yetkilisinin dergiye yönelik tavrından Genel Müdürlük olarak haberdar olmadıklarını ve bu tavrı onaylamadıklarını belirtti. Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü olarak yılda 200′den fazla dergiye abone olduklarını ve hiçbirinin içeriğine karışmadıklarını ekleyen Sönmez, kendi bünyelerinde çalışan bir görevlinin yarattığı sıkıntıdan ötürü BÜ Yayınevi’nden özür diledi.

Genel Müdürlüğün bilgisi dışında kurum adına böyle bir yazı gönderilmesinin Elazığ Valiliği tarafından araştırılmasını talep ettiklerini söyleyen Sönmez konuyu Genel Müdürlük olarak takip ettiklerini belirtti.

Sezin Gündoğan / Mimesis Haber

Kaynak: Mimesis, http://mimesis-dergi.org/2012/06/47577/

Haber Giriş Tarihi: 29 Haziran 2012

(Kaynak: Mimesis)


***


Ayrıca bakınız: