29 Haziran 2012 Cuma

AKP'li Kültür Bakanlığı, müstehcen LİNÇÇİ Mimesis'i sahipleniyor!

Biz, herhangi bir sanat yapıtında, herhangi bir konunun, rahatça, hiçbir sansüre asla uğramaksızın yayınlanmasından yanayız. 


Ancak...


Herhangi bir sanat yapıtı yada sanat yapıtı süsü verilmiş herhangi bir metanın, herhangi bir devlete, bir hükümete, bir bakanlığa sırtını yaslayarak, halka dayatılmasına, bütün gücümüzle karşıyız.


Biz, MÜSTEHCEN görseller yayınlayan LİNÇÇİ MİMESİS Dergisi'nin, herhangi bir nedenle sansür edilmesine karşıyız.


Ancak...


MÜSTEHCEN görseller yayınlayan LİNÇÇİ MİMESİS Dergisi'nin, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay'a sırtını yaslayarak, Elazığ / Bismil halkına yada herhangi bir halka dayatılmasına, bütün gücümüzle karşıyız.


Çünkü...


Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay, benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergileri, MÜSTEHCEN görseller yayınlayan LİNÇÇİ MİMESİS Dergisi'ne, bizim iznimiz olmadan kesinlikle peşkeş çekemez.


"Hayır, biz, MÜSTEHCEN görseller yayınlayan LİNÇÇİ MİMESİS Dergisi'ne, senin, halkının, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergileri tabii ki peşkeş çekeriz!" denilirse, biz de, eleştiri oklarımızı daha sık bir biçimde hedefe atmaya devam ederiz!!!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Kültür Bakanlığı "Yanlışlığı" Fark Etti!


Mimesis Haber / Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Erol Sönmez, Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi’ni arayarak Mimesis Tiyatro Çeviri/Araştırma Dergisi’ne yönelik engelleme girişiminden dolayı özür diledi.

B.Ü. Yayınevi Müdürü Ergün Kocabıyık’tan aldığımız bilgiye göre Erol Sönmez, konuyla ilgili üzüntülerini dile getirerek Baskil İlçesi Halk Kütüphanesi yetkilisinin dergiye yönelik tavrından Genel Müdürlük olarak haberdar olmadıklarını ve bu tavrı onaylamadıklarını belirtti. Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğü olarak yılda 200′den fazla dergiye abone olduklarını ve hiçbirinin içeriğine karışmadıklarını ekleyen Sönmez, kendi bünyelerinde çalışan bir görevlinin yarattığı sıkıntıdan ötürü BÜ Yayınevi’nden özür diledi.

Genel Müdürlüğün bilgisi dışında kurum adına böyle bir yazı gönderilmesinin Elazığ Valiliği tarafından araştırılmasını talep ettiklerini söyleyen Sönmez konuyu Genel Müdürlük olarak takip ettiklerini belirtti.

Sezin Gündoğan / Mimesis Haber

(Kaynak: Mimesis)