14 Şubat 2012 Salı

Bulunmaz Tiyatro kurucusu ve yöneticisi Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, oyun yazarı Erbil Göktaş yönetimindeki Yeni Tiyatro Dergisi'nde yaptığı "BERAAT SÖYLEŞİSİ" metninin tam tamına 2 saat 5 dakika 58 saniye süren kesintisiz ve sansürsüz hâlini 1 Mart 2012 tarihinde yayınlayıp, yeni bir tartışma başlatacak!

Hilmi Bulunmaz - İki saatten beri çekim yapılıyor. Bu röportaj dergide yayınlandıktan sonra, ben de kendim yayınlayacağım. İki saatten beri konuşuyoruz.


(Kaynak: Yeni Tiyatro Dergisi, Şubat 2012, 35. Sayı, sf. 38)


***


Ayrıca bakınız: 


Büktel, Erbil Göktaş'ı "gayrıinsani faşist bir sansürcülükle" suçladı! 



Türkiye tiyatrosundaki tartışma gündeminden asla düşmeyen 
"Theope" adlı oyunun yazarı ve Irwin Shaw'un kaleme aldığı 
"Ölüleri Gömün" oyununun çevirmeni Coşkun Büktel'le oyun yazarı, şair ve Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erbil Göktaş arasında hızla gelişip, şimşek hızıyla süren "sansür tartışması", dostlar alışverişte görsün anlayışının dışına çıkan bir polemik kıvılcımı olmanın yanı sıra, Türkiye Tiyatrosu kavramının oluşumuna çok önemli bir katkı sunacağına kesin olarak eminiz!

Sadece ve yalnızca "Türkiye Cumhuriyeti Tiyatro Tarihi"nde değil, "Osmanlı İmparatorluğu Tiyatro Tarihi"nde (belki "Dünya Tiyatro Tarihi"nde) bile eşi benzeri hiç görülmemiş bir biçimde, tiyatro esnafının sürekli olarak "noter onaylı ihtarname" gönderip, "savcılığa şikâyet" etmekle birlikte, hakkında "kamu davası" açtırdığı, "mahkemeye verdiği" ve böylelikle ilelebet susturulmak istediği Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, LİNÇ KAMPANYASI düzenleyen 1100 kişilik kişiliksiz alçak kişi karşısında BERAAT kararı alıp, bu kararı kuramsallaştırmak için "BERAAT SÖYLEŞİSİ" yapınca, bu söyleşi hızla, hem de şimşek hızıyla tartışılarak, âdeta bir çığ gibi büyüyor!