29 Aralık 2011 Perşembe

"Komünist Avcısı" Joseph Raymond McCarthy'yi tanıtan VİKİPEDİ metni, "1992 yılından bu yana Boğaziçi Üniversitesi Tiyatro Kulübünde Tiyatro Yönetmenliği yapmış" olmakla birlikte LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorluğu da yapan Ömer Faruk Kurhan'a karşı müthiş derecede karşı çıkıp BERAAT eden Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın "McCarthy imgesi", komünist ideolojiden esinlenerek sanat yapan Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı önce "ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI" ve hemen ardından "HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI" eylemleriyle tiyatro haritasından silmek isteyen Mimesisçe konuşanların ağababası Boğaziçi Üniversitesi Gölgesinde Yetişen ve tabii ki LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan'ın çömezlerinin yayınlamış olduğu LİNÇÇİ Mimesis sitesindeki "Siyasilerin Sözleri ve Sanatçıların Sessizliği" başlıklı yazıdan küçük bir tadımlık yada her niyete yenen "Komünist Avcısı McCarthy muzu"!


Hem LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından LİNÇÇİ 
Mimesis'in ve hem de komünist ideolojiden esinlenerek sanat yapan Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın anlatım gücünü artırmak için kullandıkları imge "Komünist Avcısı" Joseph Raymond McCarthy'yi tanıtan VİKİPEDİ metni:


"Joseph Raymond McCarthy (14 Kasım 1908 – 2 Mayıs 1957) 1947 ve 1957 yılları arasında Wisconsin eyaleti Cumhuriyetçi parti Senatörüydü. Senatodaki 10 yıllık görev süresinde McCarthy ve çalışanları, komünist parti ya da komünist sempatizanları hakkında sorumsuz suçlamalarla kötü bir şöhret kazandılar. Bu suçlamalar ABD hükümetindeki insanlara özellikle Birleşik Devletler Dış İşleri Bakanlığında ve denizaşırı ülkelerde hükümet kütüphanelerinde çalışanlara yöneltilmişti."


(Kaynak: VİKİPEDİ)


***


LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Ömer Faruk Kurhan'a karşı müthiş derecede karşı çıkıp BERAAT eden Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın "McCarthy imgesi"


Amerika Birleşik Devletleri’nde uzun yıllar önce yaşanan ünlü McCarthy Dönemi’ni andıran bu süreç sonunda düşünsel sağlığımı yitirme tehlikesiyle defalarca karşıya karşıya kaldım, benim haksız ve acımasız bir biçimde yargılanmamı sağlayan müştekilerin başlatmış oldukları yapay yargılanmaya neden olan mahkeme kağıtlarını gören eşim ve çocuklarım tarafından, haklı olarak, olmayacak ithamlara ve aile içi paniğe maruz kaldım; mahkeme konusundaki yazışma ve diğer resmi işlerimi oğlum takip ettiğinden, kendisinin işleri de, zaman zaman, müthiş derecede büyük bir sekteye uğradı, uğruyor ve benim bu yargılanmalarım sürdükçe, daha da uğrayacak. Yine, bana göre, hukuk dışı durumlar sonucunda, oluşan kişisel stresim nedeniyle, çeşitli hastalıklarla yüzleştim. Bu konuyla ilgili sağlık raporu da ekte sunulmuştur.


(Kaynak: "Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, LİNÇÇİ Ömer F. Kurhan'ın açtığı dava sonucu yargınlandığı 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yepyeni bir belge daha sundu!")


***


Komünist ideolojiden esinlenerek sanat yapan Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı önce "ENTELEKTÜEL LİNÇ KAMPANYASI" 
ve hemen ardından "HUKUKSAL LİNÇ KAMPANYASI" eylemleriyle tiyatro haritasından silmek isteyen Mimesisçe konuşanların ağababası Boğaziçi Üniversitesi Gölgesinde Yetişen LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan'ın çömezlerinin yayınlamış olduğu LİNÇÇİ Mimesis sitesindeki "Siyasilerin Sözleri ve Sanatçıların Sessizliği" başlıklı yazıdan küçük bir tadımlık:


"Hükümetin erkini simgeleyen bir ismin McCarthy dönemini andıracak cinsten bir 'cadı avından' yana tavır alan bu beyanı, belli bir süredir siyasetçi, gazeteci, öğrenci, vs. ayrımı gözetmeksizin toplumun her kesiminden insana yönelik tutum ve eylemlerin çemberine şimdi de sanatçıların dahil edileceğini muştular gibi."


(Kaynak: Mimesis, "Siyasilerin Sözleri ve Sanatçıların Sessizliği")