29 Haziran 2011 Çarşamba

Hilmi Bulunmaz, yeni bir kavram gündeme getirdi; "polemik oyun"

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Erbil Göktaş - Hilmi Bulunmaz diyaloğunu içeren kıssadan hisse çok kısa bir oyun yazmanın huzurunu yaşamaya başladı!


Hilmi Bulunmaz
12 Haziran 2011



Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erbil Göktaş, 9 Haziran 2011 günü, "GECEYARISI DERSLERİ: (HİLMİ BULUNMAZ'I KINAMAK!)" başlıklı ve "OĞUZCAN ÖNVER, TARTIŞMA ADABI VE 'KARANLIK BİR SÖYLEM'E DAİR..." alt başlıklı bir yazı yayımladı. Erbil Göktaş'ın yazısını,"Okumadan yayınladığımız yazıyı, daha sonra değerlendireceğiz!" diyerek, şu notla birlikte sunmuştum:

"Bize 'yanıt hakkı' olarak gönderildiğini düşündüğümüz yazıları, anında yayınlıyoruz. Çünkü biz, 'sıfır sansür' yanlısı bir anlayışla yayıncılık yapıyoruz. Erbil Göktaş tarafından bize gönderilen aşağıdaki yazıyı, henüz okumamamıza karşın, hemen yayınlamamızın nedeni, 'sıfır sansür' yanlısı oluşumuzdur."

Erbil Göktaş'ın yazısını demlenmeye bırakmış ve bu yazıya yanıt verme aşamasına geldiğimdeyse, bu yanıtın bir "oyun" hâline geldiğini ayrımsamıştım. Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurulu Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı'nda ders veren Yrd. Doç. Dr. unvanlı bir hocanın yazısının, beni, "oyun" yazarlığına yönlendirmesine, bana, kısa da olsa, bir "oyun" yazma esini aşılamasına şaşmamak gerekir. Lütfen okuyunuz...


Tıklayınız: Yazar mısın, sabaha mı bırakırsın?


***

Henüz olgunlaşmadığı için, deneme yayın hâlinde yayınlanmış bu yarım yamalak videoyu bile 270 kişi izledi!