13 Haziran 2011 Pazartesi

Bulunmaz Tiyatro'daki her çalışma, Marksist estetiğe dayanıyor!

Oğuzcan Önver'le Soner Barbaros, öykü yazıyorlar! (Foto: Hilmi Bulunmaz)


Bulunmaz Kültür Merkezi'ne bağlı olarak etkinliklerde bulunan Bulunmaz Tiyatro'daki oyunculuk ve yazarlık çalışmaları, akademik ve Aristotelesçi bir mantıkla değil, Marksist mantıkla yol alıyor. Her cumartesi ve pazar günleri, saat 17.00-20.00 aralığında süren oyunculuk ve yazarlık çalışmaları, tamamıyla ücretsiz.

Burjuvaziye imge taşeronluğu yapmak için değil, işçi sınıfının siyasal iktidarı için sanatsal üretimlerde bulunan Bulunmaz Tiyatro, Marksist estetiğin ilk basamağı diyebileceğimiz "madde düşünceyi belirler" mantığına yaslanarak yazarlık çalışmalarını sürdürüyor.

Bulunmaz Tiyatro kurucusu ve yöneticisi Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın yönettiği yazarlık çalışmaları, düşüncenin maddeyi belirleyebileceği dangalaklığıyla değil, yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi "madde düşünceyi belirler" mantığıyla yürüyor.

Örnekse, dünkü çalışmamızda, yazarların önüne bir karton kutu, bir fötr şapka ve bir de kağıt bardak konuldu. Yazarların, hiçbir şey düşünmeden, hızla kalem oynatmaları söylendi ve ortaya şirin öyküler çıktı. Bu öyküler, daha sonra, hem burada ve hem de Sosyalist OYUN Dergisi'nde yayınlacak. (HB)