17 Şubat 2011 Perşembe

İslamî oylarla iktidara gelen AKP, HAÇLI SEFERLERİ'ne çıkan Hıristiyan askerlerin elbiselerindeki HAÇa benzeyen "elbise giymiş" figürü mü destekliyor?

LİNÇÇİ Genco Demirer'in tasarladığı(?!) yukarıdaki afiş, kadını aşağılayan bir figür! (HB)


***


Haçlı Seferleri, Haçlı Savaşları ya da Haçlı Akınları, 1095-1270 arasında, Avrupalı Katolik Hıristiyanların, Papanın çesitli vaadleri ve talebi üzeri, Müslümanların elindeki Ortadoğu toprakları (Kutsal Topraklar) üzerinde askeri ve siyasi kontrol kurmak için düzenledikleri askeri akınlardır. Yaklaşık 2 yüzyıllık bu dönem içinde, değişik amaçlarla bazı akınlar da düzenlenmiştir. (Örneğin; Bizans'ın elindeki Konstantinopolis (İstanbul) üzerine yapılan Dördüncü Haçlı Seferi, kuzey ve güney Avrupa'daki Katolik olmayan halklara karşı düzenlenen seferler vesaire) Haçlı Seferleri ve savaşlarına bu adın verilmesi, doğuya yürüyen Hıristiyanların elbiselerine haç diktirmelerinden kaynaklanır. (Kaynak: VİKİPEDİ)


***



AKP'nin dinsel temaları, sadece oy alıp iktidara gelmek için kullandığını, aslında bu partinin dinsel görüşlere zerre kadar değer vermediğini gönül rahatlığıyla algılamak için, lütfen, bu çok önemli mutlaka yazıyı okuyunuz:

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin Sanat Yönetmeni LİNÇÇİ Genco Demirer, kadını bir meta olarak kullanıyor!