23 Şubat 2011 Çarşamba

LİNÇ KAMPANYASI düzenleyen tiyatrocularıyla ünlü Boğaziçi Üniversitesi, "aydın sorumluluğu" yükleyebilecekleri üniversite mezunu kamyon şoförü arıyor!

Boğaziçi Üniversitesi, garip, hem de çok garip bir kurum. Boğaziçi Üniversitesi, her ne kadar Türkiye Cumhuriyeti yasalarına bağlı bir kurum olsa da, daha çok Amerikan rüzgârıyla dalgalanan bir bilim bayrağına sahip. Halkların anladığı ve gereksindiği özgürlük anlayışıyla değil, Amerikan düşüncesinin anladığı ve gereksindiği özgürlük anlayışıyla eğitim veren Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye tiyatrosundaki devrimci kişi, kuruluş ve kurumlara karşı yıldırma politikası inşa eden kişi ve kuruluşların otağı.

Devrimci duyarlılıkla sanat yapan Mehmet Esatoğlu ve onun temsil ettiği dünya görüşünün bayrağını taşımaya özen gösteren Amatör Tiyatrolar Çevresi'ni yıldırmak, parçalamak, imha etmek için büyük bir çaba harcamış kişi ve kuruluşların otağ kurduğu Boğaziçi Üniversitesi, bu konuda kısmen başarılı olmalarının verdiği cesaretle, gerçekçi yazar Coşkun Büktel'le sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın temsil ettiği dünya görüşlerine saldırılmasının karargâhı olmuş, ancak, bu konuda başarılı olamamanın dayanılmaz hafifliğini yaşıyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nin yapay dünyasında yetişen LİNÇ KAMPANYASI imzacılarının önemli bir kısmı, bu üniversitenin verdiği prestijle halkın içerisine rahat rahat çıkıp günlük yaşantılarını sürdürebiliyorlar. Boğaziçi Üniversitesi içerisinde örgütlenip Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imha etmek isteyen ve Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın verdiği sert mücadele sonrasi işi mahkemelere dek taşıyan kişilerin bayrak olarak kullandığı kuruluşlar şunlar:

BGST Dansçıları
BGST Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu
Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları
BÜFK Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü
Tiyatro Boğaziçi

Aydın olmanın, üniversite mezunu olduğunu sanan ve okullarının dışındaki hayatı hiç tanımayan yukarıda adlarını tek tek sıraladığımız kuruluşlara mensup kişiler, nerede anti-emperyalist bir tiyatral birikim varsa, derhal oraya saldırıp, anti-emperyalist tiyatro sanatçılarının sanatsal ifade olanaklarını imha etmek istiyorlar.

Tabii...

Bu imha hareketi için, değişik ittifaklara gereksinim duyan Boğaziçi Üniversitesi Gölgesinde Yetişenler, nerede başarısız, beceriksiz, çaresiz, kimsesiz, yeteneksiz kişi ve kuruluş varsa, onları da derhal yanlarına çekebiliyorlar. LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, bu durum için gösterilebilecek çok önemli bir örnek!

"Üniversite mezunu=aydın" saçmalığıyla göz boyayan Boğaziçi Üniversitesi'nin akıllara zarar haberini okuyunca, siz de, bana hak vereceksiniz! (HB)


***


Boğaziçi'li Özgür diyor ki:

Tabii üniversite mezunu tiyatrocular olarak aydın sorumluluğuna ayrı bir önem verdiğimizi de eklemek gerek.

Hilmi Bulunmaz, Özgür'ü değerlendiriyor:

Double welcome again, Özgür! Ah canım, sevsinler seni! Ya hemen sevsinler, yada sabaha bıraksınlar!! Yok, yok, en iyisi hemen sevmeye başlasınlar, sabaha kadar sevmeyi de hiç ihmâl etmesinler canım kardeşim Özgür! Demek ki, üniversite mezunu tiyatrocular olunca aydın sorumluluğuna sahip olunuyor!! Sevsinler seni ve diğer 1100 kişilik LİNÇ KAMPANYASI imzacısı aydıncıkları!!

(Kaynak: Hilmi Bulunmaz, 400 yıldır dünya sahnelerini kirleten Shakespeare'in adını dahi bilmemelerine karşın, ona peygamber muamelesi yapanları teşhir ediyor!)


***


Üniversite mezunu kamyoncu aranıyor


Üniversite mezunu kamyon şoförü aranıyor!

Boğaziçi Üniversitesi, ÖSYM aracılığıyla verdiği ilanda KPSS puanıyla üniversite mezunu kamyon ve otobüs şoförü alıyor. Türkiye'de yaşanan işsizlik sorununa çarpıcı örnek bir ÖSYM'den geldi. KPSS 2010'da sınavı kazanan bir şanslı üniversite mezunu için kadro hazır! Üstelik Boğaziçi Üniversitesi'nde.

Ancak, bu kadro üniversitelerden mezun olup iş bulamayanlar açısından hayli üzücü. Çünkü, açık bulunan kadro kamyon şöforlüğü için...

ÖSYM tarafından açıklanan, “Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Tercih Kılavuzu”ndaki bir ilan görenleri şaşırttı.

Cumhuriyet gazetesinden Barkın Şık'ın haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi, üniversite mezunu E sınıfı ehliyete sahip kamyon - otobüs şoförü arıyor. Herhangi bir alanda lisans diploması şartı aranan şoförlük kadrosu için kaç kişinin başvurada bulunacağı merakla bekleniyor.

Açık kadronun bir başka özelliği de, kamyon şoförlüğü için üniversite mezununun kadın ya da erkek olma şartı aranmaması. Şimdi gözler Boğaziçi Üniversitesi'nde açılan bu kadro için kaç kişinin başvuracağında.

Dünya Bülteni

(Kaynak: haberpan.com)


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi