9 Ocak 2011 Pazar

Tam yirmi yıldır Türkiye tiyatrosunun ensesine bir Kırım Kongo Kenesi gibi yapışıp LİNÇ kültürünün gelişmesi için çalışan Demirkanlı'ya dava açılmıştı

Oyun'un notu: Yukarıdaki ilginç (ve LİNÇÇİ olmayan insanların canını sıkan) fotoğrafı, LİNÇÇİ yayıncı Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın kankası, LİNÇÇİ yayıncı ve LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Ahmet Ertuğrul Timur'un (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) LİNÇÇİ tiyatrom.com sitesinden alarak, olduğu gibi yayınladık. (Bakınız: tiyatrom.com)

Aşağıdaki haberde adı geçen LİNÇÇİ yayıncı Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın, anasının ak sütü gibi hak etmiş bulunduğu LİNÇÇİ sıfatını, kendi ve kendisinin yönettiği(?!) LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin adlarının hemen önüne iliştirip, LİNÇÇİ yayıncı Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın ve LİNÇÇİ yayın Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin adlarının üzerini, kırmızı renkle biz belirgin hâle getirdik!


***


Dilligil’den (LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı'ya / Oyun) dava


DEVLET Tiyatroları Genel Müdürü Rahmi Dilligil, LİNÇÇİ Tiyatro isimli dergide yayımlanan yazılarında kendisine hakaret ettiğini ileri sürdüğü LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı aleyhine iki milyar liralık manevi tazminat davası açtı. Dilligil, LİNÇÇİ Tiyatro dergisini çıkaran LİNÇÇİ Demirkanlı'nın yazılarında kişilik haklarına tecavüz ettigini belirtti.

İstanbul Nöbetçi Sulh Hukuk Mahkemesi’ne avukatı aracılığıyla başvuran Rahmi Dilligil, LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı'nın çıkardığı LİNÇÇİ Tiyatro adlı dergideki yazılarında kendisine hakaret ettiğini ve yargısız infaz yaptığını ileri sürdü. Dilligil dilekçesinde, dergideki yazılarda hırsızlıkla suçlandığını da iddia etti. Ayrıca LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı'nın yazılarıyla sürmekte olan bir davaya müdahale ettiğini kaydeden Rahmi Dilligil, kişilik haklarına tecavüz olduğunu belirtti.

(Kaynak: 10 Ekim 2000, Hürriyet)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi