24 Aralık 2010 Cuma

Defolu yazarlar yetiştiren Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü, yetiştirdiği yazarların dilini bir türlü düzeltemiyor!

2500 yıldır, başta ünlü tragedya yazarları Aiskhylos, Sophokles, Euripides, Pierre Corneille, Jean Racine olmak üzere tiyatro sanatçıları tarafından "TRAGEDYA" olarak kullanılan tiyatro kavramı, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu LİNÇÇİ Savaş Aykılıç sayesinde, bugünden başlayarak "TRAGETYA" olarak kullanılacak! (HB)


***


"Sevda Şener, Nurhan Karadağ, Ayşegül Yüksel, Metin And, Selda Öndül, Tahsin Konur, Turgut Özakman, Ülker Köksal’dan ders gören (LİNÇÇİ Savaş) Aykılıç, tezini de vererek 23 yaşında girdiği Dil Tarihi Tiyatro Bölümü’nden dört yıl sonra 2003 yılında yirmi yedi yaşında mezun oldu. Tez danışmanı Sevda Şener’di ve tez konusu 'Alternatif Tiyatro ve Ülkemizden bir örnek: Şehir Tiyatrosu -Tiyatro Araştırma Laboratuarı!'dır."

(Kaynak: tiyatrobizbize.com)


***


Ayrıca bakınız: LİNÇÇİ Savaş Aykılıç, 16. yüzyılın ikinci yarısından beri ORATORYO (İtalyanca: Oratorio) olarak yazılan sözcüğü "OROTORYO" olarak yazmayı uygun gördü!

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda sahne amirliği yapan, yazı yazma özürlü ve LİNÇÇİ Savaş Aykılıç, 2500 yıllık "TRAGEDYA"ya, "TRAGETYA" kostümü giydirdi!!

LİNÇÇİ Savaş Aykılıç'ı piyasaya sürenler, LİNÇÇİ Savaş Aykılıç'ın "TRAGEDYA"ya "TRAGETYA" dediğini bildikleri için, bu sürüme hiç özen göstermemişler!