24 Kasım 2010 Çarşamba

İşte egemen ahlâk: Haluk Bilginer ad vermeden "Oyuncuların çoğu yavşak" derken, Zuhal Olcay, Bilginer'i kastederek "Diğerini sevmiyorum" diyebiliyor!

Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın, neden mahkemeye verildiğinin ruhsal çözümlemesini yapmak isteyenler, bu yazıyı mutlaka okumalılar!


***


İçinde bulunduğumuz köhnemiş sistemin adına ne dersek diyelim, bu köhnemiş sistemin çürüttüğü insan ilişkilerini nasıl tanımlarsak tanımlayalım ve bu köhnemiş sistemin çürüttüğü insan ilişkilerinden doğan oyunculuk adını verdiğimiz uğraşın topoğrafyasındaki hangi noktaya nasıl bir iğne batırmış olursak olalım, doğru olan bir durum var:

İçinde bulunduğumuz köhnemiş sistem, ayakta durabilmek için, iki yüzlü, çok yüzlü ve hattâ yüzsüz insanların geliştirmiş olduğu bir davranış biçimiyle hareket ediyor.

İçinde bulunduğumuz köhnemiş sistemde; insanlar, genelleme hastalığına tutulmak zorunda kalıyorlar...

İçinde bulunduğumuz köhnemiş sistemde; insanlar, insanları ad vermeden eleştirme hastalığına tutulmak zorunda kalıyorlar...

İnsanlar, genelleme hastalığının dışına çıkarlarsa, aynı zamanda köhnemiş sistemin de dışına çıkmış oluyorlar...

İnsanlar, insanları ad vermeden eleştirme hastalığının dışına çıkarlarsa, aynı zamanda köhnemiş sistemin de dışına çıkmış oluyorlar...

Oysa...

LİNÇ KAMPANYASI ile sanatsal ifade olanakları imha edilmek istenen sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz, genelleme hastalığına, insanları ad vermeden eleştirme hastalığına asla tutulmadığı için, genelleme hastalığına tutulmuş, ad vermeden eleştiri yapma hastalığına tutulmuş insanlar tarafından mahkemeye veriliyor!

Örnekse, Nihat Haluk Bilginer, "Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle..." derken, genelleme hastalığının, insanları ad vermeden eleştirme hastalığının rahatlığına yaslanarak, göğsünü gere gere toplum içerisine çıkabilirken, "Ezel" dizisinde oynayabilme hakkını tepe tepe kullanabilirken...

...kendisini ad vererek eleştiren ve LİNÇ KAMPANYASI ile susturulamayan sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'a, önce "noter onaylı ihtarname" yollayan Nihat Haluk Bilginer, daha sonra Bulunmaz'ı mahkemeye verip, onu Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Savcısı'na şikâyet etme hakkını kendisinde çok rahat bulabiliyor!...

Oysa...

Ülkemiz, yepyeni bir sürece girerken, yeni bir insan tipine, yeni bir insan karakterine özlem duyup, yeni bir toplumsal ilişkiler sistemi gereksiniyor. Yeni toplumsal ilişkilerdeki ahlâk yapısı, içinde bulunduğumuz köhnemiş ahlâk anlayışının tam karşıtı olarak kendisini dayatıyor!!!

Her türlü yalanın ayıplandığı, her türlü yalancının aforoz edildiği, her türlü genelleme hastalığının, her türlü ad vermeden eleştirme hastalığının tedavi edildiği bir toplumsal yapı oluştuğunda, genelleme hastalığına, ad vermeden eleştirme hastalığına tutulan hiçbir kimse, hiçbir zaman genelleme hastalığına, ad vermeden eleştirme hastalığına tutulmayan kişileri mahkemeye verme cüretini asla gösteremeyecektir!!!...

Milliyet'ten alıp, olduğu gibi yayınladığımız aşağıdaki haberi, bu bilgiler ışığında okuyunuz... (HB)


***


En çok ilk eşimi seviyorum


Zuhal Olcay’dan Haluk Bilginer’e gönderme Zuhal Olcay, eski kocalarıyla aşk muhasebesi yaptı! Bayramda Kıbrıs’ta sahneye çıkan Zuhal Olcay, kendisini dinlemeye gelen ilk eşi Selçuk Yöntem’e övgüler yağdırırken isim vermeden son eşi Haluk Bilginer’i topa tuttu: “3 kez evlendim. Ben en çok Selçuk’u ve kızımın babası Zafer’i sevdim. Diğerini sevmiyorum"

BAYRAMDA DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI

Kurban Bayramında Kıbrıs Rocks Otel'de sahneye çıkan Olcay'ı dinlemeye gelenler arasında ilk eşi Selçuk Yöntem, Gülenay Kalkancı, Tarık Ünlüoğlu, Demet Akbağ, Zafer Çika, Oya Başar, Ali Karagöz de yardı. Sahneye çıkar çıkmaz, Yöntem'in oturduğu masaya yönelen ünlü sanatçı şarkılarına baş lamadan önce "En sevdiğim eski kocam ve dostlarım" diyerek masadakileri selamladı.

OLCAY, YÖNTEM’LE 19 YAŞINDA EVLENDİ

Sahnede kaldığı süre boyunca Selçuk Yöntem'le sıcak ilişkisi dikkat çeken Zuhal Olcay, kendisinden ayrılıp Aşkın Nur Yengi ile evlenen son eşi Haluk Bilginer'i isim vermeden topa tuttu! Olcay, "Üç kez evlendim. Ben en çok ilk eşim Selçuk'u ve kızımın babası Zafer'i sevdim. Hâlâ da severim. Diğerini sevmiyorum " dedi. Zuhal Olcay, 1976'da, 19 yaşındayken 23 yaşındaki Selçuk Yöntem'le evlendi ve ikili 3.5 yıl evli kaldı. (Habertürk)

(Kaynak: Milliyet)