CHP Milletvekili Şahin Mengü biraderim, anladığım kadarıyla, boş zamanlarında tiyatroyla ilgili "soru önergesi" vermeyi kendisine iş edinmiş. "Jakobenist / Tepeden İnmeci" bir mantıkla siyaset yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), komprador kapitalizmi kendisinden çok daha iyi temsil eden Adalet ve Kalkınma Partisi'ne ofsayttan gol atabilmek için, hakemin dalgınlığından yararlanan kurnaz futbolcu gibi algılamakta hiçbir sakınca görmediği Şahin Mengü biraderimizi, TBMM'deki "soru önergesi" sahasına sürmüş .
CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü biraderim, damarlarındaki asil kanda mevcut olan "Jakobenist / Tepeden İnmeci" kudrete yaslanarak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin halktan uzak politikasını ilelebet muhafaza ve müdafaa edebilmek için, kendisini oylarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sürükleyen Manisa halkına şirin görünmek ve ayrıcı tiyatro dünyasında kendisine ışıltılı bir vitrin edinmek düşüncesiyle olsa gerek, bir gram bile anlamadığını sanıdığım tiyatro bağına destursuz giriyor!
CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü biraderim, bu işler, öyle "soru önergesi" ile filan çözülebilecek denli basit işler değil. Bu işler, son derecede karmaşık ve oylumlu işlerdir.
CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü biraderim, bu tiyatro esnafının röntgenini çekmeden, bu tiyatro esnafının genlerindeki DNA'ları mikroskopik ortamda inceleme altına almadan, bu tiyatro esnafının Türkiye halkı üzerindeki "Jakobenist / Tepeden İnmeci" mantığını sorgulamadan, öyle "soru önergesi / moru mönergesi" vererek, ne kendine, ne ailene, ne yakın çevrene, ne Manisa halkına, ne Ege Bölgesi halkına, ne Türkiye halkına bir yararın olur!!
CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü biraderim, sen iyisi mi, öncelikle benim gündeme getirdiğim ve benden başka hiçbir tiyatrocunun severek gündeme getirdiğini sanmadığım Kültür Bakanlığı çanağını yalama sendromunu iyice araştırıp incele ve ondan sonra, "soru önergesi mi, moru mönergesi mi" ne vereceğine karar ver!!! (HB)
***
ÖZEL TİYATROLARLA İLGİLİ SORU ÖNERGESİ
Şahin Mengü
30 Eylül 2010
Tiyatrolar, çağdaş anlayışa uygun etkinlikleriyle, kültür ve sanatımıza sağladıkları katkılarla toplumsal gelişimin önemli bir parçasıdır. Devlet tiyatroları ve kamu desteği ile faaliyetlerini yürüten tiyatrolar dışındaki özel tiyatrolar sanata katkılarını güçlükle sürdürmektedir.
Bilindiği üzere; Tiyatro sanatının yaygınlaşıp sevilmesini sağlamak, yerli oyun yazarlarını teşvik etmek, oynanan oyunların kalitesini yükseltmek ve bu yolla Türk tiyatrosunun gelişmesini ve tanıtılmasını sağlamak devletin asli görevleri arasında yer almaktadır. Bu amaçla, 1982 yılından itibaren özel tiyatrolara devlet desteği yapılmaya başlanmıştır.
Ancak Hükümetiniz döneminde özel tiyatroların projelerine verilen desteğin her geçen yıl azaltılması ve paraların zamanında ödenmemesi özel tiyatroları zor durumda bırakmaktadır.
2010–2011 tiyatro sezonu açılmasına rağmen özel tiyatrolara verilecek destekleme miktarı ve hangi projelerin destekleneceği belirlenmemiştir. Giderek artan teknoloji, maliyet ve işletme giderlerini, var olan seyirci gelirleri ile karşılamanın mümkün olamayacağı, devlet desteğini alamayan tiyatroların perdelerini erken kapatmak zorunda kalacağı düşüncesi sanat camiasını tedirgin etmektedir.
Buna göre;
1- Bakanlığınızca özel tiyatrolara 2010–2011 sezonu için destekleme kapsamında dağıtılacak para miktarı ne kadardır?
2- 2010–2011 sezonunun açılmasına rağmen tiyatrolara devlet desteğinin verilmemesinin nedeni nedir?
3- 2010–2011 sezonu özel tiyatro destekleri hangi tarihte dağıtılacaktır?
4- Devlet Tiyatrolarının, Devlet Opera ve Balesinin yanında özel tiyatroların ödeneklerinin de her yıl azaltılması, Hükümetinizin bir politikası mıdır?
5- Sanatsal etkinliklerin topluma etkin şekilde duyurulmasının en iyi yolu gazete ilanlarıdır. “Ticari ilan” olarak nitelendirilen bu ilanların giderlerinin, turizm acentelerinde olduğu gibi yarısının Bakanlığınızca karşılanması yönünde bir çalışmanız var mıdır?
6- Tiyatroların bilet gelirlerinden alınan KDV oranının % 1’e indirilmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır?
7- Özel tiyatroların gelişmesi ve desteğin artırılması için şans oyunları hâsılatından %0,5’lik pay aktarılması konusunda Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?
(Kaynak: sahinmengu.com.tr)