22 Ağustos 2010 Pazar

LİNÇÇİ Prof. Dr. Hülya Nutku, LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun "Tiyatrocular" adlı oyunu hakkında okumadan mı methiye yazdı; yoksa okuduğunu anlamıyor mu?!

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü dramaturgları, (LİNÇÇİ Prof. Dr. Hülya Nutku gibi) "elifi görse mertek sanan" cinsinden bir kumaşa sahip olmalılar ki, "Türkçe özürlü" LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun "oyun demeye bin şahit gerektiren" defolu metinlerini, oyun sanarak repertuvara alıyorlar. Benim, halkımın ve tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergilerle beslenen Devlet Tiyatroları dramaturgları, böylelikle "gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde" bulunduklarını, dosta-düşmana göstermiş oluyorlar!

Okuyun ve ne demek istediğimizi hemen anlayın! (HB)


***


LİNÇÇİ Prof. Dr. Hülya Nutku, LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun "Tiyatrocular" oyunu hakkında methiye yazıp, bu oyunun "kişiler"ini tanıtırken "Taşkın" için diyor ki:

"Yazar çalıştığı reklâm şirketinden ayrılmış..."


***


LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu, "Tiyatrocular" oyunundaki "kişiler"i tanıtırken "Taşkın" için diyor ki:

"Bir reklâm şirketindeki metin yazarlığından, ekonomik kriz nedeniyle atılmış..."


***


LİNÇÇİ Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı "Tiyatrocular" oyunundaki "kişiler"den "Taşkın", bir repliğinde diyor ki:

"Biliyorsunuz bir reklâm şirketinde metin yazarı olarak çalışıyordum. Ancak dört ay önce son verdiler işime."


(Kaynak: Tuncer Cücenoğlu, "TOPLU OYUNLARI-4 / Che Guevara / Tiyatrocular / Ah Bir Yoksul Olsam", Mitos-Boyut Yayınları, Mart 2009)


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi