7 Ağustos 2010 Cumartesi

Sağdan sola doğru okunduğunda NAMAZ olan ZAMAN'ın yazarı Abdülhamit Bilici, sosyalizmin yanlış tanınması için, Çiller'in "belki"sini görünmez kılıyor!

(Kaynak: chentick.com)


***


Tansu Çiller'in "Grup Toplantısı"nda yaptığı konuşmadan:


Bakın söylüyorum Türkiye belki de son sosyalist ülke konumuna gelmiştir. Rusya dahil. Rusya bile çok daha hatta Çin, liberal bir ekonomiye doğru giderken Türkiye devamlı Ankara'yı büyüten, devamlı Ankara'yı geliştiren kamu sektörünü geliştiren bir ortamda nihayet Türkiye'nin iç açıklarını çifte kapan milli gelirin yüzde 40'ları civarına gelmiştir.

(Kaynak: belgenet.com)


***


Son sosyalist ülkenin generalleri!

Abdülhamit Bilici
7 Ağustos 2020


Fazla olumlu bir miras bırakmadan siyasetten çekilmiş olsa da Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın Başbakanı Tansu Çiller'in önemli bir tespiti vardı. İktisat profesörü olarak Boğaziçi'nde ders verirken fark edemediği çok önemli bir gerçeği, Türkiye ekonomisini yönetirken görmüştü. Devletin ekonomideki ağırlığı, özel teşebbüsün cılızlığı ve özelleştirmelerde karşılaştığı büyük direnç, Çiller'e şu sözleri söyletmişti: "Son sosyalist ülke Türkiye'dir."

(Kaynak: Zaman)


***


belki de: "şu da olabilir" anlamında kullanılan bir söz.

(Kaynak: tdk.gov.tr)


***


Yukarıda okumuş olduğunuz gibi, Zaman Gazetesi yazarı Abdülhamit Bilici'nin bir dezenformasyonu (bilgi çarpıtması) ile karşı karşıyayız.

Amerikan Kız Koleji ile Robert Koleji (Şimdiki Boğaziçi Üniversitesi) mezunu, yüksek lisansını New Hampshire Üniversitesi'nde yapıp, doktorasını Connecticut Üniversitesi'nde vererek, doktora sonrası çalışmalarını Yale Üniversitesi'nde devam ettirmiş bulunan Tansu Çiller, Doğru Yol Partisi Genel Başkanı sıfatıyla katıldığı "Grup Toplantısı"nda ne demiş?

"Türkiye belki de son sosyalist ülke konumuna gelmiştir."

demiş!

Peki, Zaman Gazetesi yazarı Abdülhamit Bilici, âdeta Tansu Çiller'in megafonu olmak isteyerek ne diyor?

"Son sosyalist ülke Türkiye'dir."

diyor.

Amerikan kültürüyle ve bu kültürün ülkemizdeki uzantısı Robert Koleji (Şimdiki Boğaziçi Üniversitesi) müfredatıyla yetişmiş Sayın Tansu Çiller, Türkiye'nin sosyalist bir ülke olduğunu çok net bir biçimde, yani kesin bir yargıya vararak belirtiyor mu?

Hayır, belirtmiyor!...

Sayın Çiller'in net, kesinlikli bir dil kullanmadığını nereden anlıyoruz?

"belki de" sözünden anlıyoruz!

"belki de" sözünün, sözlük anlamı ne?

"'şu da olabilir' anlamında kullanılan bir söz."

Böylelikle...

Çarıklı erkan-ı harp Abdülhamit Bilici, Amerikan kültürüyle yetişmiş Sayın Tansu Çiller'in DYP "Grup Toplantısı"ndaki sözlerini çarpıtmış oluyor mu, olmuyor mu?

Bal gibi oluyor!

Şöyle küçücük, ufacık, minicik bir olasılık var:

Zaman Gazetesi yazarı Abdülhamit kardeşimiz, belki de, bizim göremediğimiz bir belgeye dayanarak yazı yazmıştır.

O zaman...

Belgeyi ortaya koyar ve biz de hemen kendisinden özür dileriz...

Eğer bir belge gösteremeyip, bir dezenformasyon çalışması başlatmak istiyorsa, kendisine bir önerimiz var:

Canım kardeşim Abdülhamit, sen, sadece "nurlu ufuklar" içerisinde debelenip duracağına, senden çok önceleri dezenformasyonu, sansürü, iftirayı bir meslek hâline getirmiş ve üstelik senin adaşın olan Üçüncü Abdülhamid'i (nam-ı diğer LİNÇÇİ Ahmet Ertuğrul Timur) mercek altına al ki, "az zamanda çok büyük işler yaptık" diyebilesin... (HB)