10 Temmuz 2010 Cumartesi

Mümin Zındık adlı meçhul bir şahsın, dün gece yarısı, bir taşa sarılı olarak penceremizden içeri fırlattığı mesajı, virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz:

NOT: Allahtan pencere açıktı da camlar filan kırılmadı. Kimse merak etmesin.


Linççiler, “üç küfürbaz” olarak niteledikleri Yaşar Kemal, Can Yücel ve Ece Ayhan’a karşı “Temiz Edebiyat” kampanyası düzenlemeye niyetlendi

BUNU YAZAN:

MÜMİN ZINDIK


Sayın Coşkun Büktel;

Linççiler, geçenlerde Karaca Tiyatro'da, Yaşar Kemal, Can Yücel ve Ece Ayhan üçlüsünün küfürleri konusunda tartışmak üzere, bir toplantı yaptılar. Tartışmaya yalnızca linç kampanyasının "ana sponsoru" niteliğindeki (sayıları otuzu bulmayan) en saygın (yani en "azılı". CB ) kişiler katıldı. Tartışma, linççileri maalesef ("?!!") ikiye böldü. Birinci grup, Coşkun Büktel ve Hilmi Bulunmaz adlı "iki küfürbaz" aleyhinde nasıl "Temiz Tiyatro" adlı bir kampanya başlattıysak; şimdi de, Yaşar Kemal, Can Yücel ve Ece Ayhan adlı "üç küfürbaz" aleyhinde "Temiz Edebiyat" kampanyası başlatmamız gerekir, diyordu.

İkinci grup ise, ilk kampanya fiyaskoyla sonuçlandığına göre, 1100 imza listesini bütün linççi sitelerden, yani "yandaş sitelerden", silip yok etmek zorunda kaldığımıza göre; şu an birinci fiyaskoyu unutturmaya çalışmak yerine ikinci bir fiyaskoya kalkışmanın hiç gereği yok, diyordu.

Birinci grup (demokratik linççiler), ikinci grubu (Makyavelist linççileri) kimilerinin küfürlerine itiraz ederken kimilerinin küfürlerine göz yummakla, Büktel ve Bulunmaz'a haksızlık etmiş olmakla, ayrımcılık ve tutarsızlıkla suçluyordu. İkinci grup (Makyavelist linççiler) ise, zaten ilk kampanyada bir fiyasko yaşanmışken, sırf hakkaniyetli davranmak adına ikinci bir fiyaskoya yol açılmaması gerektiğini; hak, eşitlik, tutarlılık, vatan, millet, Sakarya, vb. gibi soyut kavramlar uğruna somut menfaatlerin gözden çıkarılamayacağını savunuyordu.

Neyse ki, Makyavelist linççilerin, demokratik linççileri ikna etmesi pek uzun sürmedi ve "üç küfürbaza" karşı "Temiz Edebiyat" kampanyasından vazgeçildi. Alınan kararın özeti şu: "Tiyatromuz kesinlikle temiz olmalı... Ama edebiyatımız, temiz olmasa da olur."

Bilginize!...

Mümin Zındık
(Bir dost)

(Kaynak: www.coskunbuktel.com)


***


Ayrıca bakınız:

Bir CIA ajanının Yaşar Kemal'e hainlik teklifinde bulunması sonucu, ünlü edebiyatçı, bu ajana; "Orospu çocuğu, siktir git!" demiş! (Kaynak: Milliyet)

Çetinkaya'nın gündeme getirdiği, Büktel sunumuyla aktarılmış "Ece Ayhan okurlar için, 'orospu çocukları, leş kargaları' demiş" sözüne önem vermeliyiz!


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi