25 Temmuz 2010 Pazar

KARARIMIZI VERDİK: ÜÇÜNCÜ KÖPRÜNÜN ADI, ÜÇÜNCÜ ABDÜLHAMİD OLACAK!

Biz, başka hiçbir konuda yetenek sahibi olmayan 1100 kişilik bir kitlenin uzantısıyız. Biz, tiyatro dışında herhangi bir işe gönül düşeremeyen zavallılarız. Biz, kendimizi "tiyatro âşıkları" bağlamında ifade etmeye yeltenen bir güruhuz!

Biz BURAK CANEY'in facebook bataklığında başlattığı LİNÇ KAMPANYASI mirasını www.temiztiyatro.net sitesinde sürdürenlerin ardılıyız!

Biz, 1100 kişilik bir güruh olmanın verdiği cesaretle, Türkiye tiyatrosunun en tanınmış şahşiyetlerinden biri olan Üçüncü Abdülhamid'in adının ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesini arzu ediyoruz! Bu muhafaza ve müdafaa ameliyesinin vücut bulabilmesi için, Üçüncü Köprü'nün adı, kati surette Üçüncü Abdülhamid Köprüsü olarak tescil edilmeli. Ulaştırma Bakanlığı, bu ricamızı, sadece çekingen bir istek olarak görüp, yerine getirmezse Türkiye tiyatrosundan aldığımız güçle sonuna dek mücadale edeceğiz. Bu mücadelemizi bayraklaştırmak için de bir slogan saptadık:

Üçüncü Köprü, Üçüncü Abdülhamid Köprüsü oluncaya kadar haklı mücadelemiz devam edecek!

ÜKÜAKYPGKBBK
(ÜÇÜNCÜ KÖPRÜYÜ ÜÇÜNCÜ ABDÜLHAMİD KÖPRÜSÜ YAPMA PLATFORMU GİRİŞİM KOMİTESİ BİRLİĞİ BULUŞMASI KAMPANYASI)
ADINA
BURAK CANEY (İftira Enstitüsü Öğretim Görevlisi)


DESTEKLEYENLER (11 KATILIMCI)
Prof. Dr. Balık Kavak (Su ve Orman Ürünleri Bölümü Başkanı)
Prof. Dr. Gök Kemik (Astronomi ve Zooloji Bölümü Başkanı)
Prof. Dr. Nurdan Tekfen (Şeftali Üniversitesi Zerdali Sanatları Fakültesi Kayısı Sanatları Bölümü Başkanı)
Prof. Dr. Özgüven Nedamet (Sonbahar Üniversitesi Sarı Sanatlar Fakültesi İftira Sanatları Bölümü Eski Başkanı)
Prof. Dr. Hassas Anastasyas (Nouvelle-Calédonie University / Yeni Kaledonya Üniversitesi Yerli Diller Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi)
Prof. Dr. Yasef Elaman (Taşlıtarla Üniversitesi Yıldıztabya Bölümü Beşyüzevler Enstitüsü Başkanı)
Prof. Dr. Hassas Ebegümeci (Böğürtlen Üniversitesi Dut Fakültesi Kivi Sanatları Bölüm Başkanı)
Prof. Dr. Hülasa Nedamet (Sonbahar Üniversitesi Sarı Sanatlar Fakültesi İftira Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi)
Yrd. Doç. Dr. Atâlet Tünel (İlkel Komünal Üniversitesi Köleci Toplum Fakültesi Feodal Sanatlar Bölüm Başkanı)
Öner Farklı Kurt (Kaldırım Mühendisi)
Cüretkâr Yavrukurt (Kamyoncuların Sesi Dergisi Genel Yayın Yönetmeni)


Not: Kampanyamıza isimsiz sapıklar da imza verebilir!

Önemli not: Kampanyamız, 1100 imza toplanıncaya dek sürecektir!


***


Üçüncü Köprü, Üçüncü Abdülhamid Köprüsü olacak başlıklı kampanyamıza esin kaynağı olan www.milliyet.com.tr sitesindeki haberi okuyunuz!


***


3. köprünün ismi ne olacak?


Pınar Çıtak Koygun - Yaşar Kaçmaz
7 Mayıs 2010


"Belki halka sormakta da fayda var diye düşünüyorum. Yani İstanbulluların karar vermesi açısından ben bunu sayın bakanımıza da teklif etmek istiyorum"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "İslam Medeniyetinde Astronomi Bilginleri ve Dünya Bilim Tarihine Katkıları Konulu" panel sonrası gazetecilerin 3. köprü ile ilgili sorularını yanıtladı.

Belediye başkanı Topbaş "3. köprünün ismi belli mi? "sorusuna "Yok. Henüz bir çalışma yok. Ama isimsiz kalmayacak.Tabiki iki köprümüz var. Biri Fatih Sultan Mehmet, biri Atatürk köprüsü, bu 3. köprü de önemli. Bu mutlaka değerlendirilecektir. Özellikle yapımını gerçekleştirecek olan Ulaştırma Bakanlığı ve İstanbullular olarak bizler de hak sahibiyiz. İstanbul'a yakışır doğru bir isim mutlaka konabilir" diye konuştu. Topbaş ismin belirlenmesi konusunda nasıl bir yöntem izleneceğine yönelik bir soruya ise "Belki halka sormakta da fayda var diye düşünüyorum. Yani İstanbulluların karar vermesi açısından ben bunu sayın bakanımıza da teklif etmek istiyorum" yanıtını verdi.

(Kaynak: Milliyet)


***


Ayrıca bakınız:

SANSÜRCÜ, İFTİRACI, LİNÇÇİ A. E. TİMUR (NAM-I DİĞER 3. ABDÜLHAMİD), "TİYATRO MAHALLESİNİN NAMUSUNU KORUYAN ABİ" POZLARINDA YAZILAR YAZMAYA YELTENİYOR!

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi