14 Haziran 2010 Pazartesi

TEKZİP

gönderen Burhan Gün
ayrıntıları gizle 01:07 (11 dakika önce)
kime tiyatroyun@gmail.com
tarih 15 Haz 2010 01:07
konu İHTARNAME
imzalayan alan gmail.com
gönderen alan
gmail.com


Sayın Blog Yöneticisi,/(Sayın Hilmi Bulunmaz)

KONU: İHTARIMDIR!

AÇIKLAMALAR

1. İznim olmadan aşağıda bulunan linkte bir dernek üyesi ve yöneticisi olmamdan kaynaklanan bir iç yazışmamızı dezenformasyon yöntemi kullanarak yayınlamışsınız.

2. Eğer bu yazıyı derhal kaldırmazsanız ve tekzip yayınlamazsanız hakkınızda Cumhuriyet Savcılığı'na şikayetçi olacağım.

http://tiyatroyun.blogspot.com/2010/06/oyun-yazarlar-ve-cevirmenleri-dernegi.html

3. Yaptığınız eylem, TCK 132; "Haberleşmenin Gizliliğini İhlal" ve TCK 135 anlamında "Kişisel Verilerin Kaydedilmesi" suçlarının kapsamındadır. Bu suçlar şikayete bağlıdır. İlgili yasa maddeleri aşağıdadır:

4. Yine "Linçci" ifadesi hakaret niteliğinde bir benzetme olup bu sözünüzle onur ve saygınlığımı rencide etmektesiniz.
Derhal bu konuda da bir tekzip yayınlamanızı aksi takdirde hukuki yollara başvuracağımı bilgilerinize sunarım.

5. Kişisel verilerini izinsiz kaydettiğiniz, haberleşme gizliliğini ihlal ettiğiniz ve hukuki bilgilendirmesini dezenformasyon yoluyla izinsiz olarak kamuoyuna yayınladığınız kişinin hak arama mücadelesi içinde olan bir avukat olduğunu hatırlatır ve ihtarımı ciddiye almanızı umut ederim.

saygılarımla,

Av. Burhan Gün


İLGİLİ YASA MADDELERİ: TCK 132, TCK 135

Haberleşmenin gizliliğini ihlâl

MADDE 132. - (1) Kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlâl eden kimse, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu gizlilik ihlâli haberleşme içeriklerinin kaydı suretiyle gerçekleşirse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

(2) Kişiler arasındaki haberleşme içeriklerini hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) Kendisiyle yapılan haberleşmelerin içeriğini diğer tarafın rızası olmaksızın alenen ifşa eden kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

(4) Kişiler arasındaki haberleşmelerin içeriğinin basın ve yayın yolu ile yayınlanması hâlinde, ceza yarı oranında artırılır.


"Kişisel verilerin kaydedilmesi

MADDE 135. - (1) Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydeden kimseye altı aydan üç yıla kadar hapis cezası verilir.

(2) Kişilerin siyasî, felsefî veya dinî görüşlerine, ırkî kökenlerine; hukuka aykırı olarak ahlâkî eğilimlerine, cinsel yaşamlarına, sağlık durumlarına veya sendikal bağlantılarına ilişkin bilgileri kişisel veri olarak kaydeden kimse, yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır.

Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme

MADDE 136. - (1) Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Nitelikli hâller

MADDE 137. - (1) Yukarıdaki maddelerde tanımlanan suçların;

a) Kamu görevlisi tarafından ve görevinin verdiği yetki kötüye kullanılmak suretiyle,

b) Belli bir meslek ve sanatın sağladığı kolaylıktan yararlanmak suretiyle,

İşlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.

Şikâyet

MADDE 139. - (1) Kişisel verilerin kaydedilmesi, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme ve verileri yok etmeme hariç, bu bölümde yer alan suçların soruşturulması ve kovuşturulması şikâyete bağlıdır.

"Hakaret

MADDE 125. - (1) Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden ya da yakıştırmalarda bulunmak veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Mağdurun gıyabında hakaretin cezalandırılabilmesi için fiilin en az üç kişiyle ihtilât ederek işlenmesi gerekir. "