15 Mayıs 2010 Cumartesi

Düşünme, konuşma, anlatma, yazma, yönetme, eğitme, eleştirme becerileri hiç mi hiç gelişmemiş LİNÇÇİ Yaşam Kaya, Attilâ İlhan'ı, Atilla İlhan sanıyor!

Oyun'un notu: Aşağıdaki haberi, LİNÇÇİ Gülhan Avşar'ın sahibi, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, LİNÇÇİ Ayşe Nalân Özübek'in Yazı İşleri Müdürü olduğu LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... dergisinin yan kuruluşu, gölgesi gibi hareket eden LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, haberde bulunan LİNÇÇİ ada biz link verip, bu adı kırmızı renkle biz belirginleştirdik. Ayrıca, haberdeki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!


***


Zihinsel Engelli Çocuklara Tiyatro Projesi 4. Yılında


Zihinsel engelli çocukların sanatsal güçlerini açığa çıkarmak için Psikolog, Tiyatro Eleştirmeni (psikolog, tiyatro eleştirmeni) LİNÇÇİ Yaşam KAYA tarafından 2006 senesinde başlatılan ‘Zihinsel engelli bireylere profesyonel tiyatro eğitimi’ 4. yılına girdi. Yine birçok tiyatro ve sinema sanatçısının destek verdiği projede, İstanbul Devlet Tiyatroları’nda (Tiyatrosu'nda) oyuncu Öykü Başar büyük bir özveriyle iki senedir profesyonel tiyatro eğitimine devam etmektedir.

Projede Keşke Hayatım (2006), Bedenin Dili(2007/08), Şahane Bir Komedi(2009/2010) oyunları izleyenlerden büyük beğeni topladı. 2010 senesi içinde uzun uğraşlarca ortaya çıkan Komik Bir Cinayet adlı oyunun galası 16 Mayıs Pazar Saat 15-00’ da Atilla (Attilâ) İlhan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

LİNÇÇİ Yaşam KAYA ve Öykü BAŞAR tarafından yazılan Komik Bir Cinayet, klasik vodvil özelliği ile dikkat çekiyor. Komedi ile yoğrulmuş tek perdelik oyunda, zihinsel engelli bireyler izleyenleri yine güldürmek için sabırsızlanıyorlar. Henry Mancini ve Amy Winehouse müzikleriyle desteklenen oyunun en dikkat çekici özelliği , dokuz zihinsel engelli bireyin kırk beş dakika boyunca sahnede yer alıyor olması.

Zihinsel Engelli Bireylere Profesyonel Tiyatro Eğitimi (Ya kırmızıyla belirginleştirdiğimiz, parantez öncesindeki altı sözcükten oluşan ve her bir sözcüğün baş harfinin büyük olarak yazıldığı yazılış biçimi yanlış yada bu haberin birinci pragraf, birinci tümcesinde bulunan ve birinci sözüğün baş harfinin dışında, hiçbir harfinin büyük yazılmadığı şu yazılış biçimi yanlış: ‘Zihinsel engelli bireylere profesyonel tiyatro eğitimi’) çocukların ve ailelerin azmi ile yoluna devam ediyor. Proje gelecek sezonki çalışmalar için yeni gönüllülerini de bekliyor.

Komik Bir Cinayet 16 Mayıs Pazar Saat 15-00’ da Atilla (Attilâ) İlhan Kültür Merkezi’nde izlenebilir.

Proje ile ilgili her türlü görüş ve bilgi için; LİNÇÇİ Yaşam KAYA yasam.kaya@gmail.com


.............................Haber Giriş Tarihi: 16 Mayis 2010

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)


***


Ayrıca bakınız:

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) LİNÇÇİ Demirkanlı'nın dergisi LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro...'yu tanıtıyor yada bozacının şahidi şıracı

Boğaziçi Üniversitesi mezunu, facebook'lu Zeynep Günsür Yüceil, LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro...'da yazdı: "ÇGSG Derneği Olarak Nereden Nereye Gidiyoruz?"

LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı, LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro...'da yazı yazdıracak yazar bulmakta zorlanınca, bu sayı, üç yazı(!) birden yazmak zorunda kaldı!

LİNÇÇİ tiyatronline.com editörü LİNÇÇİ Yaşam Kaya, kapitalizme gusül aptesti aldıran Taraf'ta Dostlar Tiyatrosu şefi LİNÇÇİ Genco Erkal'ı güzelliyor!

Taraf gazetesi, linç ÇAĞRICILARından yaşam cahili Yaşam Kaya'nın kılavuzluğunda, Coşkun Büktel ve Hilmi Bulunmaz'ın linç edilmesi için taraf tutuyor!

Taraf gazetesi yazarı Yaşam Kaya diyor ki:


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi