20 Mayıs 2010 Perşembe

Bir halk jürisi olmak yerine, LİNÇÇİ ve 12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a "Emek Ödülü" verenlerden oluşan bir jüri kurulu karar verdi!

Oyun'un notu: Aşağıdaki haberi, LİNÇÇİ Gülhan Avşar'ın sahibi, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, LİNÇÇİ Ayşe Nalân Özübek'in Yazı İşleri Müdürü olduğu ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı emrinde çalışan Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün verdiği reklamlarla beslenen LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... dergisinin yan kuruluşu, gölgesi gibi hareket eden LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, haberde bulunan LİNÇÇİ ada biz link verip, bu adı kırmızı renkle biz belirginleştirdik. Ayrıca, haberdeki bariz yazım yanlışlarını kırmızı renkle belirtip, doğrularını yeşil harflerle biz yazdık!

Aşağıdaki haberde adı geçen ("1. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu"nda görev yapmakla birlikte), "12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a 'Emek Ödülü' veren Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu Üyesi" olan kişilerin, bu sıfatlarını parantez içlerinde biz belirttik!


***


1. SADRİ ALIŞIK ANADOLU TİYATRO ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU


Sadri Alışık anısına ilk kez düzenlenen “1. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri”, Ankara’da, Devlet Tiyatroları’nın Şinasi Sahnesi’nde yapılan törenle sahiplerini buldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı ve açılışını yaptığı ödül töreninde Sadri Alışık Ödülleri Seçici Kurulları Başkanı LİNÇÇİ Üstün Akmen, “Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri” ile Ankara’da sahnelenen ve Anadolu’nun dört bir köşesinden Ankara’ya gelerek perde açan tiyatro topluluklarında emek veren sanatçıları yüreklendirmeyi ve ödüllendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

“‘Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri’ni tek ve ilk yapan adayları ve ödülleri birer sarraf titizliğiyle saptayan seçici kurul üyelerinden her birinin marka olmuş kimliklerden, kişiliklerden oluşmuş olmasından kaynaklanmaktadır,” diyen LİNÇÇİ Üstün Akmen, jürinin sıradan bir halk jürisi olmadığını ve konunun uzmanlarından oluşturulduğunu vurguladıktan sonra, jürinin hiç bir (hiçbir) şekilde iane dağıtmadığını ifade etti. “Bu jüri, tiyatro oyunculuğunu ‘küçük sahne oyunculuğu’, büyük sahne oyunculuğu’ olarak ayırmaz. Bu jüride hiçbir konuda cehalete yer yoktur. Üyeleri Türkiye tiyatro kamuoyunca yakından tanınmaktadır ve üyelerinin kişiye özel felsefeleri, etik ve estetik değerleri vardır,” diyerek Anadolu’da ilk kez ödül dağıtan kurum olarak kendilerini gösteren Lions Kulübü’ne göndermede bulunan LİNÇÇİ Üstün Akmen, ödüllerin dağılımında terazi farklılıklarına rastlanabileceğini, ancak değerlendirmelerin saygın tiyatro sanatını mutlaka özendirici nitelik taşıdığını söyledi (Nokta işaretini "." koymayı unutmuşlar!)

(12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a "Emek Ödülü" veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu Üyesi) Prof. Dr. Sevda Şener başkanlığında ve (12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a "Emek Ödülü" veren TAKSAV 13. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Danışma Kurulu Üyesi) Gülşen Karakadıoğlu, Prof. Dr. Nurhan Karadağ, Gülgün Kutlu, Ülker Köksal, Doç. Dr. Selda Öndül, Yrd. Doç. Dr. Filiz Elmas’dan oluşan seçici kurul, Yılın Onur Ödülü’ne Nurşen Girginkoç’u değer görürken; turneler düzenleyerek Anadolu’yu büyük bir özveriyle dolaşmaları (dolaşmalarının) yanı sıra, duru ve düzeyli oyunlar sahneledikleri; Anadolu insanına doğru tiyatro örnekleri sergiledikleri gerekçeleriyle Samsun Sanat Tiyatrosu’na da Seçici Kurul Özel Ödülü’nü verdi.

Diğer ödüllerse şöyle sıralandı:

Yılın En İyi Yapımının Yönetmeni: “Kerbelâ” (Ankara Devlet Tiyatrosu, Ayşe Emel Mesci)

Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Mithat Erdemli (Ankara Devlet Tiyatrosu, “Bir Savaş Hikâyesi”)

Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Tomris Çetinel (Konya Devlet Tiyatrosu, “Gılgameş”)

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Ferdi Dalkılıç (Erzurum Devlet Tiyatrosu, “Cumhuriyetin İlk Sadası”)

Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu: Yaprak Onat (Ankara Devlet Tiyatrosu, “Gizler Çarşısı”)

Komedi ya da Müzikal Dalında Yılın En İyi Yapımının Yönetmeni: “Rab Şeytana Dedi Ki (Ankara Devlet Tiyatrosu, Bozkurt Kuruç)

Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu: Durukan Duru (Ankara Devlet Tiyatrosu, “Rab Şeytana Dedi Ki”)

Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu; Servet Pandur (Ankara Devlet Tiyatrosu, Krem Karamel).

Efes Pilsen “Genç Yetenek” Özel Ödülüne ise Gonca Erçil (Ankara Devlet Tiyatrosu) değer görüldü.


...........................Haber Giriş Tarihi: 19 Mayis 2010

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)


***


LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi