1 Nisan 2010 Perşembe

BİR LİNÇÇİ, LİNÇ EDEBİLECEK HİÇ KİMSEYİ BULAMAZSA, BİR BAŞKA LİNÇÇİYİ LİNÇ EDER YADA ÖMER F. KURHAN'IN AHMET ERTUĞRUL TİMUR'U ÇOBAN MATI ETME ÇABASI!


"TİYATROM ve Ertuğrul Timur niçin onları rahatsız etti? Çünkü tiyatro yayıncılığı alanında bir dönem popüler açılım da içeren yapıcı bir girişim olmayı başarmıştı. Bu girişim varlık nedenlerinin ortadan kalkması anlamına geliyordu. Yapıcı emeği aşağılamaya, küfretmeye, sansürlemeye bu nedenle ihtiyaç duydular. Onlar yenilmişse, herkes yenilmeliydi."

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr, "Ömer F. KURHAN: Tiyatro Yayıncılığı Alanında Sanal Lümpenlik ve Sonuçları")


***


Kemer Belediye Tiyatrosu ve LİNÇÇİ Ertuğrul Timur’un Çifte Standartı
(1 Nisan 2010)


LİNÇÇİ TİYATROM’un maliki LİNÇÇİ Ertuğrul Timur’un Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosu’nun (AKBŞT) ardından Kemer Belediye Tiyatrosu’nun (KBT) başına gelen nahoş hadiseleri protest bir başlıkla haber yaptığını LİNÇÇİ Ertuğrul Timur’un Belediye Tiyatrolarına İlgisi Devam Ediyor, Yoksa Eyvah! ('Eyvah!') mı Demek Lazım?” başlıklı yazımda duyurmuştum.

LİNÇÇİ TİYATROM’un absürt ve hiçbir şekilde güvenilir olmayan yayıncılık çizgisini sürdürdüğünü bir kez daha görüyorum. LİNÇÇİ TİYATROM’da verilen bilgiler doğru kabul edilecek olursa, kelimenin gerçek anlamında kapatılmış KBT karşısında LİNÇÇİ Ertuğrul Timur “Çılgın Türk” rolünü oynamayı bırakmş ve her nedense “Munis Türk” kimliğine bürünüvermiş. Öyle ki, tiyatro kapatan MHP’li Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’e diller dökerek nihayetinde şu mesajı vermeyi denemiş:

“Belediyelerimizin hizmet alanı çok geniştir. Tıkanan kanalizasyondan ulaşıma, ölülerinizi definden, esnafın denetlenmesine çok geniş bir görev yelpazesi vardır. Elbette ki hiç bir hizmet daha az önemli değildir. Hiç kimse tiyatromuz olsun ama ölülerimiz defnedilmese de olur diyemez elbette. Fakat bir kentin halkına, gençlerine, çocuklarına kültür sanat hizmeti vermek de ölülerine defin hizmeti vermekten daha az önemde olmasa gerek. Bu anlamda belediye başkanı sayın Mustafa Gül'ü bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz.”

Yani LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, kendisinin de kapandığını kabul ettiği KBT karşısında örneğin yeni bir FACEBOOK kampanyası açmayı düşünmüyor ya da KBT’nin kapatılmasına tepki gösterip görevinden istifa ettiğini söylediği eski genel sanat yönetmeni Selim Türkışık’ın haklarını sanal avazı çıktığı kadar savunmaya yeltenmiyor. Pekiyi (Peki) ne yapıyor? Kemer Belediye Başkanı Sayın Mustafa Gül’ü düşünmeye davet ediyor.

AKBŞT ile ilgili olarak LİNÇÇİ Ertuğrul Timur’un dezenformasyondan sanal lümpenliğe uzanan bir çizgide yayıncılık yaptığını daha önceki yazılarımda belirtmiştim. AKBŞT’nin kapanmadığını, 27 Mart’ta Yılmaz Erdoğan’ın “Kadınlık Bizde Kalsın” oyununu sergilediğini ve sergilemeye devam edeceğini duyurduğunu, dolayısıyla oradaki sorunların LİNÇÇİ TİYATROM’un habercilik açısından bataklığa gömülen sunumundan çok farklı olduğunu iyi biliyoruz. “Kadınlık Bizde kalsın (Kalsın)” olgusunu AKBŞT dosyasına ekleme cesareti gösteremeyen (dezenformasyona ve sansüre dayalı yayıncılığına devam eden) ve oyunu sahneleyen amatör ekibi aşağılamayı marifet sayan LİNÇÇİ TİYATROM, açıkça kapatılmış olduğu bilgisini verdiği KBT karşısında “Munis Türkü” oynamayı tercih ediyor. Oysa, en azından tutarlılık adına, bir sanal kampanya da kapatıldığı belli KBT için düzenlemesi gerekmez miydi?

Tiyatro alanı çok boyutlu bir karmaşa ve baskı altında. LİNÇÇİ TİYATROM’un sığ, çarpık ve tarafgir yaklaşımları bu baskıyı ve yarattığı sonuçları aydınlatamaz. Maliki olduğu sitesinden kapı dışarı ettiği ve bir türlü gerçek aktivistlerini bulamayan (aslında örgütlerarası bir kampanya haline getirilmesi ve yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini çoktandır anladığımız) “Tiyatroma Dokunma” kampanyasının özü itibariyle haklılığı ortada. Tiyatromuzun sorunları tiyatro örgütlerinin adet yerini bulsun misali bildirileriyle geçiştirilemeyecek bir çokluğa ve yoğunluğa sahip. Eğer örgütlü tiyatro süreci canlandırılamaz ise, tiyatrocuların belirleyici bir şekilde tiyatro üzerine söz söyleme ve karar alma süreçlerine müdahil olma şansı olmayacak.

Son olarak şunu belirteyim: LİNÇÇİ Ertuğrul Timur’un söylem düzeyinde bir süredir LİNÇÇİ Türkiye Tiyatrolar Birliği’ni taklit ettiğinin farkındayım. Hiç kuşkusuz taklit etmek de bir öğrenme biçimi; fakat işi kalpazanlığa vuruyor. Elinden bu kadarı geliyor ve nihayetinde arabulucu olacağım derken, tiyatro adına ilkesizliğe ve ricacılığa saplanıyor.

Not: Afyon’da peşine düştüklerini ya da takipçisi olacaklarını söyledikleri rant ekonomisinin Kemer versiyonuyla ilgili çok bildik bir ipucu vereyim. Dünyanın ender doğa harikalarından birisi olduğu kabul edilen Kemer ve çevresi, yaklaşık çeyrek asırdır bitip tükenmeyen bir yağmanın ve rantın nesnesi olmuş, nihayetinde bir beton ilçe haline gelmiştir. KBT’nin insan ve çevre açısından oldukça hayati bu konuyu tiyatro sanatı bağlamında ele alıp almadığını, ele alsa bile oto sansürün (otosansürün) kanusu (konusu) olmaktan çıkarıp çıkaramadığını bilmiyorum. Fakat Kemer’de belediye-tiyatro ilişkilerinin nasıl bağımlı ve çarpık bir şekilde kurulduğuna ilişkin verilere ulaşmanın zor olmadığını çok iyi biliyorum. Bir de LİNÇÇİ Ertuğrul Timur’un düşünmeye davet ettiği belediye başkanı Mustafa Gül’ün yol açtığı "müstehcen heykel" davası ve bu dava sırasında KBT’nin tavrının ne olup olmadığı üzerinde durmakta fayda var. Ne de olsa 27 Mart İstanbul yürüyüşünde benimsediğimiz sloganlardan birisi de tiyatronun ötesinde “Sanata Dokunma!” idi.

(Kaynak: LİNÇÇİ Ömer F. Kurhan TİYATRO YAZILARI)


***


Oyun'un notu: Yukarıdaki metinde bulunan LİNÇÇİ adların önlerine, analarının ak sütü gibi helal olan LİNÇÇİ sıfatlarını biz ekleyip, bu adların üzerlerini biz kırmızılaştırdık. Ayrıca, metindeki bariz yanlışları kırmızıyla belirtip, doğrularını yeşille biz yazdık!

Ayrıca bakınız:

Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz yargılanıyor!

Hüseyin Hilmi Bulunmaz yargıç karşısına çıktı!

MÜTTEFİKLERİ AHMET ERTUĞRUL TİMUR (NAM-I DİĞER 3. ABDÜLHAMİD) VE YALAN MAKİNESİ MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI İLE KÖPRÜLERİ ATAN Ö. F. KURHAN'IN ÇÖP KUTUSU

LİNÇ KAMPANYASI ANA SPONSORLARINDAN AHMET ERTUĞRUL TİMUR (NAM-I DİĞER 3. ABDÜLHAMİD) İLE İTTİFAKINA SON VEREN LİNÇÇİ ÖMER FARUK KURHAN'IN ÇÖP KUTUSU!

LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan, LİNÇÇİ olmayan Nedim Saban'a dramaturgluk yapıyor!

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından, sansürcü, iftiracı yayıncı Ahmet Ertuğrul Timur'la (nam-ı diğer 3. Abdülhamid) en son haberleşmemizin anatomisi!

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi