31 Mart 2010 Çarşamba

Siyasal iktidara tiyatral destek!

TİYATRO


Geçtiğimiz yıl 8. dönemini başarı ile bitiren FKM Tiyatro Okulu, 9. dönemde de nitelikli oyuncu olmak isteyen tiyatro severlere (tiyatroseverlere) bir kez daha eğitim kapılarını aralıyor. Kaliteli ve yenilikçi yapısı ile her zaman daha iyi hizmet vermeyi amaçlayan FKM Tiyatro Okulu eğitim süresini daha akademik, daha kaliteli bir eğitim ve hizmet vermek adına ilk yıl birinci kur, 2. yıl 2 kur olacak şekilde 2 yıla çıkardı.

FKM Tiyatro Okulu, bu sezon benzerlerinden farklı olarak, eğitim kalitesinin daha üst seviyede olduğu, alanında uzman ve akademik başarılara imza atmış eğitimcileri, geniş ve zengin müfredatıyla “oyuncu yetiştirme” hedefi ile eğitim sezonuna başlıyor. Başarılı bir eğitim sunan FKM Tiyatro Okulunun (Okulu'nun) en büyük özelliklerinden biri, başarılı kursiyerleri FKM Tiyatrosunda (Tiyatrosu'nda) değerlendirebilmesidir. Okuldan mezun olan birçok kişi hem FKM Tiyatrosunda (Tiyatrosu'nda), hem de farklı tiyatrolarda oyuncu olma fırsatı yakalamıştır.

Kursun amacı; tiyatro ve sinema dünyasına yeni yüzler kazandırmaktır. Tiyatroya hevesli, yeteneği olan gençleri bulup çıkarmak, onları usta eğitimciler yardımı ile bir oyuncuda olması gereken bilgilerle donatmaktır.

Yeni sezonda eğitim kalitesinde daha iddialı olan ve eğitimcileri ile dikkat çeken FKM Tiyatro Okulu, tam anlamı ile oyuncu yetiştirmeye odaklı bir eğitim vaat ediyor.

Okday Korunan koordinatörlüğünde, Şükrü Hurmalı, (LİNÇÇİ tiyatronline.com'un patronu) Enver Başar, Burak Akyüz ve Ebru Aksakallı’dan oluşan, alanında uzman eğitim kadrosu “oyuncu yetiştirmek” için kolları sıvadı.

Eğitimciler hakkında kısaca bilgi vermek gerekirse;

Okday Korunan: 1988 yılında M.S.Ü. Devlet Konservatuarını (Konservatuarı'nı) bitirdi. 1999’da Sos. Bil. Ens.’de Tiyatro Yüksek Lisansını (tiyatro yüksek lisansını yada Tiyatro Yüksek Lisansı'nı) tamamladı. 1996- M.S.Ü. Sos. Bil. Ens.’de sinema-tv sanatta yeterlik doktorasını bitirdi.

1988- Devlet tiyatrolarında (Tiyatroları'nda) oyuncu
1996- “Yolculuk” adlı kısa film senaryosu yazdı ve çekti.
2002- 7. Uluslar arası Ankara Tiyatro Festivali’ne “iyi Şanslar” adlı oyunu ile katıldı.
2006- İstanbul Devlet Tiyatrosu Geleneksel Türk Tiyatrosu Günleri Genel Koordinatörlüğü
2009- “Yedi Renk-Yedi Doku” başlıklı kavramsal sanat içerikli serginin sanat yönetmenliği.

(LİNÇÇİ tiyatronline.com'un patronu) Enver Başar: 1979-2009 İstanbul Devlet Tiyatrosu Işık Tasarımcılığı (halen görevine devam etmekte)

İstanbul Devlet Tiyatrosunda (Tiyatrosu'nda) sahnelenen 30 oyunun ışık operatörlüğünü, 19 oyunun ışık tasarımını yaptı. Özel tiyatrolarda 16 oyunun ışık tasarımını yaptı. Türkiye’nin en geniş kapsamlı, en çok takip edilen tiyatro portalı olan LİNÇÇİ tiyatroonline.com (tiyatronline.com) sitesi editörü ve sahibi. Afife Jale Tiyatro Ödülleri “Kır” ve “Full yaprakları” ("Ful Yaprakları") isimli oyunlarla ışık tasarımı adayı ve LİNÇÇİ Tiyatro Tiyatro dergisi 2004 yılı Işık Tasarımcısı Ödülünü (Ödülü'nü) kazandı.

Burak Akyüz: 2005 yılında Dokuz Eylül Ünv. Güzel Sanatlar Fak. Sahne Sanatları Dramatik Yazarlık-Dramaturgi Anasanat Dalı’ndan mezun oldu.

Yazdığı bazı tiyatro oyunları; The Hastane (2001, 2004 Suat Taşer Kısa Oyun yarışması -Yarışması- Mansiyon Ödülü), Pembe Tüfek (2002, Suat Taşer kısa oyun yarışması -Kısa Oyun Yarışması- başarı ödülü -Başarı Ödülü-), Paçi (2009)
2001-2002’de sahne amirliği, 2005-2007 Reji Asistanlığı (reji asistanlığı) yaptı.

LİNÇÇİ Savaş Aykılıç: 1966, İstanbul doğumlu. A.Ü. DTCF Tiyatro Bölümü Mezunu (1993). İstanbul Devlet Tiyatrosu kadrosunda “sahne yöneticiliği” yapıyor (1993’ten bu yana). Tiyatro Yazarları Derneği’nde “genel sekreterlik ve başkanlık” görevinde bulundu. İ.B.Ş.B, Kültür AŞ. Gösteri Sanatları Merkezi’nde on yılı aşkın süredir “rol ve mimik, reji bilgisi, yönetmenlik ve gelenekselden çağdaşa oyunculuk” derslerine giriyor. LİNÇÇİ Mitos-Boyut Tiyatro yayınları’ndan (Yayınları'ndan) çıkmış 2 kitabı bulunuyor. Tiyatro ve dizi oyuncusu, senarist, oyun yazarı, tiyatro yönetmeni, tiyatro eğitmeni ve araştırmacısı, inceleme eleştirmeni ve yazarı.

Şükrü Hurmalı: 1985 İzmir Devlet Konservatuarı Şan bölümü’nden (Bölümü'nden) mezun oldu. Ege Ünv. Edebiyat Fak. Ermeni ve İbrani folklö(folklorü) üzerine yüksek lisansını tamaladı. Fransada (Fransa'da) Ritmik Jimnastik üzerine eğitim aldı. 25 yıldır İzmir Devlet Tiyatrosu’nda Opera Sanatçısı olarak görevine devam etmektedir.

Ebru Aksakallı: 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji bölümünü (Bölümü'nü) kazandı. 2008- 2009 yılı mezunu olup çocuk tiyatrosu, yaratıcı yazarlık ve dramaturji çalışmaları bulunmaktadır. Çeşitli programlara metin yazarlığı yapmış olup, halen Dramaturg (dramaturg) olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Müfredatında; Dramatik doğaçlama (Doğaçlama), (doğaçlama-mimik-ses ve beden kullanımı), Diksiyon (ses-nefes, metinli, metinsiz uygulama, konuşma bozuklukları, etkili ve güzel konuşma), Şan eğitimi (Eğitimi), Ritmik jimnastik (Jimnastik), Geleneksel Türk Tiyatrosu, Metin Çözümleme, Tiyatro Tarihi, Tiyatronun Temel İlkelerine Giriş (estetik ve sanat felsefesine giriş (tiyatro kuram ve kavramları), Işık ve Sahne Tekniği (ışık ve sahne tekniği ile araç ve gereçleri bilgisi) şeklinde olacak ve hafta sonu (Cumartesi-Pazar) yapılacak olan oyun çalışmaları FKM’nin yaklaşık 200m²’lik kendi sahnesinde yapılacaktır.

1.Kur1 (Kur) Kasım’da başlayıp, eğitim süresi 7 ay (336 saat) olacak ve 30 Mayıs’ta sona erecektir.

Bilgi ve irtibat için;
(0212) 517 46 97
www.fkmonline.net

(Kaynak: FIRAT KÜLTÜR MERKEZİ)


***


Oyun'un notu: Yukarıdaki metni, fkmonline.net sitesinden alarak olduğu gibi yayınladık. Ancak, metinde bulunan LİNÇÇİ adlara biz link verip, bu adları biz kırmızılaştırdık; fkmonline.net'ten alarak yayınladığımız yukarıdaki metinde bulunan bariz yanlışları kırmızıyla belirtip, doğrusunu yeşille biz yazdık!

Ayrıca bakınız:

Sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz yargılanıyor!

Hüseyin Hilmi Bulunmaz yargıç karşısına çıktı!

LİNÇÇİ Ertuğrul Timur, öznesiz tümce kuruyor!

Yalan makinesi ve küfürbaz Mustafa Demirkanlı'nın sözde küfre karşı kampanyasına alet olanların imzaladıkları metni ve alet olanları teşhir ediyoruz!

Linç imzacıları listesi